KOSA

Kako istrenirati kosu da se manje masti?

Petodnevni plan koji će vam sigurno pomoći

 
Kosa koja se brzo masti ozbiljan je problem, a što je više perete tjerate tjeme da proizvodi više ulja i zapravo ste u začaranom krugu, ali jednostavnim trikovima možete je istrenirati da se počne manje mastiti. 
 
Trik je u razmacima između dva pranja kose. Naravno, prvih nekoliko tjedana nećete primjećivati razliku i bit ćete frustrirani što nema pomaka, ali čim se kosa počne manje mastiti vidjet ćete da se isplatilo.  
 
Prvi dan - pranje
Kako početi nego s običnim pranjem kose. Birajte šampone mliječne teksture ili one prozirne jer takvi šamponi neće otežati kosu i dodatno je zamastiti. 
 
Drugi dan - šampon za suho pranje
Drugi dan svakako preskočite pranje i ako vam je kosa već sada masna iskoristite šampon za suho pranje. Našpricajte ga na korijen kose i ostavite da djeluje te zatim istrljajte ručnikom.  Ako imate kosu koja je izuzetno masna, suhi šampon nanesite neposredno nakon pranja kose kako bi spriječili lučenje masnoća. Upotrebu suhog šampona ponavljajte kada god vidite da vam je tjeme masno.

 
Treći dan - frizura 'Nije me briga'
Vaša kosa treći dan možda ne izgleda najbolje, ali izdržite bez pranja. Napravite chic podignutu frizuru, ali neka namjerno bude neuredna jer će masnoća iz kose učiniti da izgleda bolje. Napravite nisku, opuštenu punđu ili frizuru s trakom za kosu. 
 
Četvrti dan - ispiranje jabučnim octom
Ovo je posljednji dan bez pranja kose šamponom. Četvrti dan ćete kosu oprati mlakom vodom i jabučnim octom i zatim opet isprati mlakom vodom. Jabučni ocat kiseo je pa će obnoviti pH ravnotežu vašeg tjemena i očistiti ga, ali je dovoljno nježan da neće odstraniti prirodna ulja s tjemena.

 
Peti dan - pranje kose
Nakon pranja kose dodirujte je što je manje moguće kako se ne bi mastila i ne stavljajte puno proizvoda za stiliziranje. Jedini proizvod koji možete staviti u maloj količini na vlažnu kosu je pjena za volumen.
 
Pokušajte ovaj petodnevni plan slijediti nekoliko tjedana dok ne primijetite da je vaša kosa sve manje i manje masna. Kada dođete do ove točke, možete skratiti rutinu za jedan dan. 
 
T.F.
Foto: arhiva Fashion.hr
Objavljeno: 19.04.2016. u 11:00
Tagovi: Kosa, boja za kosu

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p