KOSA

Kako izravnati kosu bez upotrebe topline?

Trikovi za glatku i ravnu kosu

ravnanje kose

Transformacija kose iz valovite u ravnu i glatku zahtijeva kemikalije i korištenje visokih temperatura, ali znamo koliko to može oštetiti kosu pa smo pronašli trikove za ravnanje kose bez korištenja topline.

Iako vam se čini nevjerojatno da postignete ravnu kosu bez topline, to je ipak moguće. Naravno ovo se ne odnosi za jako kovrčave kose koje je teško izravnati i peglom, nego na srednje valovitu kosu ili ravnu kojoj treba dodatno ravnanja da je ujednačite. Za sve one koji žele ravnu kosu bez oštećivanja visokim temperaturama, donosimo vam šest odličnih i učinkovitih trikova. 

ravnanje kose

1. Počnite s pravim šamponom i regeneratorom

Jako je važno koristiti pravi šampon i regenerator. Regenerator i šampon moraju biti što je više njegujući kako bi otežali kosu, jer ako koristite neke bez njege, od njih će kosa biti još lepršavija i teško će se ravnati. Nakon što operete kosu, pokušajte iz nje izvući što više vode možete i zatim nanesite ulje ili serum ako ga koristite.

2. Koristite ručnik s velikom moći upijanja

Ručnici koji imaju veliku moć upijanja drugi su korak u ravnanju kose bez topline. Najbrže ćete izravnati kosu ako iz nje izbacite što više vlage, a ovim korakom možete ubrzati taj proces bez da oštetite kosu.

ravnanje kose

3. Četkajte kosu sve dok se ne osuši

Da, dobro ste pročitali, četkajte kosu sve dok ne bude suha. Ako i inače imate ravniju kosu, ova tehnika dodatno će vam je zagladiti i izravnati, a ako je valovita, uz ovakvo četkanje postići ćete ravnu kosu, ali ne u potpunosti, nego ćete dobiti glatku i nehajno valovitu frizuru.

4. Omotajte kosu oko glave

Proces započinje sušenjem kose na zraku i kada je gotovo suha uzmite pramen po pramen i omotavajte ih oko glave te pričvrstite ukosnicama uz tjeme. S takvom frizurom legnite spavati i probudit ćete se sa svilenkastom i ravnom kosom.

ravnanje kose

5. Koristite velike uvijače za kosu

Za dugu kosu koristite oko šest najvećih uvijača koje ćete staviti na kosu i zatim cijelu glavu omotati u ručnik i tako je ostaviti da se osuši. S plastičnim ćete postići bolji učinak nego s metalnima ili spužvastim.

6. Koristite hladni zrak na sušilu

Koristite postavku za hladni zrak na svom sušilu za kosu. Četkajte kosu dok je sušite i ravnajte prstima, a na kraju na vrhove stavite serum ili kokosovo ulje kako bi ih zagladili. Dobit ćete glatku i ravnu kosu, a neće biti uništena toplinom. 

T.K.
Foto: Getty Images

Objavljeno: 18.10.2016. u 13:42

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p