KOSA

Trikovi s difuzorom za sušenje kose

Uvijek nam stoji u kutiji i ne znamo što s njim

difuzor za sušenje kose
K
ada kupujete novo sušilo za kosu, sigurno vas dodatno osvoje dodaci koji se uz njega dobiju, a najčešće se dogodi da ih isprobamo jednom ili dva put i odložimo natrag u kutiju. Ako i vama kao i nama difuzor koji ste dobili uz sušilo za kosu stoji i skuplja prašinu, donosimo vam trikove uz koje ćete se isfenirati uz njegovu pomoć.

One s kovrčavom kosom kunu se u moć difuzora, ali uvijek nas je zanimalo kako ga mogu koristiti i one s ravnom kosom, a da to izgleda dobro. Za razliku od sušila za kosu, difuzor sa zupcima raspršuje toplinu na šire područje čime sprječava oštećenje kose i nastanak frizza. Upravo zbog sprječavanja nastanka frizza ga koriste kovrčave dame jer im sušenje običnim sušilom može stvoriti neposlušne dlačice.  

difuzor za sušenje kose
Osim sprječavanja frizza, difuzor poboljšava sjaj kose, potiče prirodnu valovitost, dodaje volumen i smanjuje mogućnost oštećenja. Kako bi najbolje iskoristili sve prednosti koje difuzor pruža, svoje sušilo namjestite na najmanju brzinu puhanja.

Stalno pomičite difuzor s jednog mjesta na drugi, nikako nemojte da dulje vrijeme puše na isto mjesto. Pokušajte ne dodirivati kosu previše rukama, koristite difuzor više od vlastitih ruku. Nakon difuzora nipošto nemojte češljati kosu češljem ili četkom, najbolje da frizuru oblikujete rukama.

difuzor za sušenje kose

Kada perete kosu, koristite proizvode za kroćenje kovrča. Ne koristite šampone koji sadrže sulfate jer oni mogu isušiti vašu kosu i napraviti ružne kovrče. Kada operete kosu, lagano je obrišite ručnikom jer ako ste pregrubi možete stvoriti pogrešno oblikovane kovrče. Započnite s glavom okrenutom naopako, neka vaša kosa pada prirodno. 

Uhvatite
pramen po pramen s difuzorom i lagano kružnim pokretima masirajte tjeme. Kada ste posušili sve pramenove, okrenite glavu na pravu stranu i rukama prođite kroz kosu te je oblikujte kako želite. Na kraju stavite proizvodi koji će vam držati frizuru. Feniranje s difuzorom zahtijeva strpljenje i vrijeme, ali ako ga jednom savladate može vas dovesti do voluminozne i predivne frizure!

T.K.
Foto: Jure Perišić, Getty Images i Pinterest

Objavljeno: 02.11.2016. u 16:04

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p