KOSA

Kako napraviti jednostavnu i trendi frizuru u 5 koraka?

Pletenica za elegantni boho izgled
hair 
Whitney Port, zvijezda svojedobno popularnih reality emisija The Hills i The City, poslužila je kao model genijalnom stilistu kose Marku Hillu koji je pokazao kako na jednostavan način napraviti prekrasnu boho frizuru s trenutačno jako popularnim dodatkom - pletenicom.

Ako obratimo pozornost na aktualne beauty trendove, lako ćemo uočiti da su pletenice trenutačno jako moderne i rado nošene kao akcent kose mnogih trendeseterica. Boho beauty izričaj je trendi, kao i svakog proljeća, i lako ga kao pomno odabrani detalj uklopiti u vlastiti stil. Ako imate dugu kosu koju najčešće nosite raspuštenu, možda je baš pletenica idealan dodatak za vas, a predlažemo vam i način na koji je možete nositi i pritom istovremeno izgledati chic, elegantno i ženstveno.
 
hair
1. Počnite s lagano valovitom kosom koja izgleda kao da ste upravo došli s plaže. Pročitajte ovdje kako postići takav izgled kose. Zatim je podijelite u manje sekcije i lagano je posprejajte lakom za kosu pazeći da je ne slijepite.

2. Tanji pramen kose ostavite sa svake strane lica, a kosu počinjete plesti od jednog pramena koji počinje iza uha. Početak pletenice pričvrstite tankom ukosnicom.

3. Kosu pletete od jednog do drugog uha u razini polovine visine glave. Kad ste ispleli pletenicu do drugog uha, pričvrstite je dobro ukosnicama, i zatim je oprezno opustite razvlačeći je laganim potezom po širini kako bi dobila mekši izgled.
 
hair
4. Ostatak opuštene kose uz korijen lagano povucite prema gore kako biste joj pri korijenu dali više volumena.

5. Pramenove koje ste ostavili uz lice lagano zataknite oko pletenice kako biste prikrili što bolje ukosnice i stvorili teksturu.

J. S.
Foto: Getty Images

Objavljeno: 22.05.2015. u 14:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p