KOSA

Kako napraviti otkačenu retro frizuru?

Nosi ju blogerica Barbara Repe

Blogerica Barbara Repe prepoznatljiva je po svom eklektičnom stilu odijevanja u kojem uspješno miješa retro i moderne komade. Kako je njezin blog ove godine proslavio 4. rođendan, Barbara je svojim čitateljima željela ponuditi jedinstven modni editorijal u kojem promovira odjeću hrvatskih dizajnera poput mlade Pavle Aleksić i Aleksandra Žarevca koje ćemo uskoro gledati na pisti Perwoll FASHION.HR-a. Za Barbaru smo odlučili napraviti otkačenu retro frizuru u kojoj glavnu riječ vodi Kevin Murphy Sewing Kit - tehnika pomoću koje se kosa povezuje s posebnim koncem. Ovaj konac drži kosu bolje od bilo koje ukosnice i što je najvažnije za ovu frizuru, daje joj suvremen izgled. Pomoću konca, u kosu možete umetati cvijeće, ukrase i mnoge asesoare za kosu koji su jako popularni ove hladne sezone.

Barbari smo prvo oprali kosu sa šamponom Angel.Wash i Angel.Rinse regeneratorom. Potom smo na cijelu dužinu kose nanijeli Body.Builder pjenu, a na korijen Anti.Gravity sprej. Kosa je pošpricana s Damage.Manager termo protektorom za kosu. Svi korišteni proizvodi bildaju volumen kose i štite kosu od štetnih vanjskih utjecaja.

Kosu smo podijelili u tri sekcije. Gornju i donju sekciju uvili smo uz pomoć figara kako bi dobili lijepe lepršave valove. Donju sekciju smo ostavili da pada na ramena, dok smo gornju zamotali u šarmantnu punđicu.

Srednju sekciju smo obrubili s tankom pletenicom te ju uz pomoć Kevin Murphy Sewing Kit-a spojili s koncem i zakačili je na punđicu iz prve sekcije.

Rezultat je frizura retro prizvuka, ali s modernim zaokretom koji odgovara suvremenim trendovima u kosi.

Katica Topčić za Kevin.Murphy Hrvatska

Photo: Bernarda Murn

Facebook: www.facebook.com/Kevin.MurphyCroatia

 

Objavljeno: 09.10.2013. u 13:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p