KOSA

Kako napraviti romantičnu pletenicu?

Savjetuje Ivana Marušić

Romantična pletenica koja se plete oko glave, već je sezonama jedna od omiljenih frizura svjetskih trendseterica. Ukoliko imate dugu ili poludugu kosu ova je frizura idealan odabir te osim što izgleda neizmjerno ženstveno, izgleda i jako opušteno te nosivo kroz razne situacije u danu.

Napravili smo malu usporedbu dvije varijante pletenice i  u izradi jedne smo koristili konac. Konac je pomagalo koje se zadnjih godina koristi za izradu revijskih ili večernjih ,"cocktail frizura".

Umjesto da koristite 10-15 ukosnica, imate plastičnu iglu i konac koji je posebno napravljen za ovu svrhu i daje vam izvrsne rezultate. Pletenicu koju smo napravili povezali smo sa ostatkom kose pomoću konca.

Kosa je podijeljena na dvije jednake sekcije, povezane u rep i iz repa su napravljene dvije jednake pletenice. Naravno, što je duža-gušća kosa to pletenica izgleda raskošnije.

Nakon što smo napravili pletenice krećemo u akciju s pletenjem kose. Rad s koncem je jako praktičan i kreativan te vam treba tek malo strpljenja i vještine.

Klasična pletenica

Ovu pletenicu smo krenuli sa sekcijom od ispred uha.  Bitno je samo da uzimate svaku sekciju od vrha glave. Tako će pletenica zadržati lijepi luk i profil će se lijepo naglasiti.

Kada kosu spletemo do kraja, ostatak pletenice upletemo na vrh glave.

Po želji, možete prstima malo „ unerediti" površinski sloj kose te izvući koji pramen da malo strši...

Ovakav oblik podignute kose stoji skoro svakom obliku lica a posebno lijepo izgleda na svjetlijoj kosi.

S malo vježbe postat ćete pravi ekspert u izradi pletenica!

 

Ivana Marušić

Salon "She"

Pavla Hatza 28, 10000 Zagreb

Facebook: She Cuts Your Hair

photo: Jure Perišić

Objavljeno: 30.05.2012. u 12:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p