KOSA

Kako njegovati ultra dugu kosu?

Savjeti za dugu i njegovanu kosu

ultra duga kosa
V
elik broj žena sanja o dugoj, raspuštenoj, zdravoj i sjajnoj kosi koju stalno gledamo na reklamama, a posljednjih mjeseci je upravo takva frizura postala pravi trend. Zanimalo nas je kako imati ultra dugu kosu koja je lijepa i njegovana, jer ako je ona duga, ma koliko zdrava bila, uvijek je sklonija ispadanju i lomljenju od kraće kose. Trikove i savjete za održavanje ultra duge kose otkrila nam je Danijela Mastelić iz D-art studia u Splitu.

Pranje i češljanje

"Iznimno važno je pravilno pranje i raščešljavanje kose kvalitetnom četkom jer se zbog agresivnog pranja i češljanja, vlasi slamaju te vrhovi postaju tanji i pucaju. Moja preporuka za dugu kosu bili bi Kevin.Murphy Hidrate.me šampon i maska koju možete koristiti u salonu i kod kuće te četka od prirodnih vlakana. Nažalost, kada dođe do pucanja vrhova, potrebno ih je šišati pravilnom tehnikom, jednom na mjesec po centimetar. Jer vrhovi se kad-tad listaju, a ako se ne uklone, cijela vlas puca", objasnila je Danijela.

danijela mastelić

Danijela Mastelić

Ako ne želite baš svakog mjeseca podrezivati vrhove, Danijela savjetuje da koristite proizvode za obnovu i dubinsko punjenje dlake. Najbolji bi bio tretman Olaplexom u salonu i produžena njega kod kuće jer time dobivate na vremenu i dužini kose. Svakako naglašava kako bi trebali izbjegavati agresivne tretmane kao što su često izbjeljivanje te izvlačenje pramenova.

ultra duga kosa

Sušenje kose

Kod sušenja bi trebali paziti na toplinu i Danijela kaže kako bi bilo dobro da nakon što osušite kosu, tretirate vrhove serumom, a dok kovrčate ili ravnate kosu obavezno morate koristiti sredstva za zaštitu od topline. Dodaje kako bi trebali imati i na umu kako čestim vezanjem te stezanjem kose čvrstim gumicama dolazi do pucanja i ispadanja kose. Savjetuje kosu pustiti da slobodno diše, u prirodnom položaju dok u ljetnim mjesecima svakako trebate pojačati njegu.

ultra duga kosa

"Kosa se isuši kao i koža pa ju je potrebno dodatno nahraniti i osvježiti. Za jako dugu kosu izdvojila bih HairSpa terapiju uz Treat.Me tretman od Kevin Murphyja koji kosi pruža duboku regeneraciju, hrani je i daje joj sjaj, uz duboku postojanost. Radi se uz masažu za opuštanje vlasišta, a proizvod je iznimno moćan i djelotvoran, što osjetite odmah nakon tretmana. Masaža tjemena potiče cirkulaciju, pridonosi boljem zdravlju tjemena i cijele kose koja će djelovati zdravo i čisto", kaže Danijela.

ultra duga kosa
Uz profesionalnu pomoć u salonu i njegu kose kod kuće, Danijela savjetuje da u organizam unosite i dovoljno vode. S obzirom na to da je kosa protein, za njezin je lijep izgled potrebna i pravilna prehrana. S vremena na vrijeme, Danijela sugerira uzeti vitamine za njegu i brži rast kose. Tako će, uz pravilnu njegu, duga kosa ujedno biti i zdrava. Uz vlastiti trud te pomoć frizera i kvalitetnih proizvoda zaista možete postići da kosa napokon naraste i bude njegovana i lijepa. Budete li pazile i mazile svoju kosu te bile strpljive, ona će vam sigurno vratiti na najbolji mogući način.

ultra duga kosa
Tanja Konjevod
Foto: vlasništvo Danijele Mastelić i neginmirsalehi.com

Objavljeno: 07.03.2017. u 12:51

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p