KOSA

Kako oporaviti kosu od hladne zime?

Odlični trikovi za zdraviju kosu
kako obnoviti kosu nakon zime
Z
ima je iza nas, ali posljedice koje je ostavila na našu kosu neće samo tako nestati. Između hladnoće i suhog zraka od grijanja niste mogli proći da vas barem nešto od toga ne okrzne pa ako ste proljeće dočekali s dehidriranom, suhom i oštećenom kosom, ne brinite. Donosimo odlične trikove uz koje ćete izbrisati sve negativne posljedice zime na vašu kosu.

Ošišajte vrhove

Idealno bi bilo kada bi šišali vrhove svakih šest tjedana, tako barem preporučuju frizeri, ali znamo da se toga rijetko tko pridržava. Ipak, ako želite obnoviti kosu nakon zime, prvi je korak upravo šišanje vrhova. Tako ćete odrezati sve suhe i raspucane krajeve i kosa će vam odmah živnuti i biti spremna za bolje upijanje svih proizvoda za njegu koje ćete na nju nanijeti.

kako obnoviti kosu nakon zime

Napravite tretman vrućim uljem

Za ovaj korak u brisanju posljedica zime sa svoje kose ne trebate ići u frizerski salon. Odaberite između jojobinog, bademovog, maslinovog i kokosovog ulja i izmiješajte dvije žlice te sve zagrijte u mikrovalnoj. Nanesite mješavinu toplog ulja na tjeme te cijelu kosu zamotajte u punđu i omotajte prozirnom folijom preko koje ćete staviti ručnik. Držite sve na kosi oko pola sata istovremeno zagrijavajući kosu fenom kako bi se dodatno aktivirala sva svojstva ulja. Nakon pola sata operite kosu kao što to inače radite i vidjet ćete kako će biti mekša, sjajnija i zaglađenija.

Promijenite proizvode koje koristite

Ako zaista želite obnoviti svoju kosu nakon hladne zime, morat ćete promijeniti proizvode koje koristite. Obratite pažnju na sastojke i odaberite šampone i regeneratore prirodnijih sastojaka te one koji ne sadrže alkohol koji bi mogao dodatno isušiti vašu kosu. Jednom tjedno na kosu stavljajte njegujuću masku koja sadrži što manje sintetičkih sastojaka, a nakon svakog pranja, kosu prskajte regeneratorom koji se ne ispire.

kako obnoviti kosu nakon zime

Uložite u tretman u frizerskom salonu

Ako vam je kućni tretman vrućim uljem prekompliciran, možete otići u salon na neki od tretmana za njegu oštećene kose. U salonu će prilagoditi proizvode vašem tipu kose, a možete odmah i kupiti specijalizirane proizvode za kućnu njegu pa ćete tako dvostruko njegovati svoju kosu.

Smanjite korištenje pegle i figara

Ne morate u potpunosti zaboraviti na peglu i figaro, ali svakodnevno korištenje nekog od vrućih alata, vašu kosu će sigurno dodatno oštetiti i isušiti. Ako često koristite ovakve alate, pripazite da vam temperatura ne bude prevelika te da svakako kosu prije naprskate proizvodom za zaštitu kose od topline.

T.K.
Foto: Getty Images i Jure Perišić
Objavljeno: 28.03.2017. u 13:17

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p