KOSA

Kako osušiti kosu na zraku, a da izgleda kao fen frizura?

Super trikovi koji će vam olakšati ljeto

 
Kada dođu ljetne vrućine samo želimo podići kosu s glave i vrata i zadnje na što pomišljamo je sušilo za kosu, ali ipak ponekad neke prigode traže fen frizuru. Kako u proljetnim i ljetnim mjesecima sušiti kosu na zraku, a da izgleda kao da smo je fenirali doznali smo od voditelja frizerskog dijela DermaCare centra Ivice Palinića.
 
"Prije nego što odlučimo kosu osušiti na zraku, bez sušila, najprije trebamo odabrati šampon koji će kosi dati sve što joj je potrebno. Ako je kosa oštra i divlja, potreban joj je šampon da je ukroti, ako je mekana treba joj dati volumen. Kosu operite i dobro istrljajte frotirnim ručnikom, ali lagano bez jakog trljanja", objašnjava Ivica.
 
 
Nakon toga na kosu treba ravnomjerno nanijeti učvršćivač i kosu opet lagano istrljati ručnikom da se upije višak. Kosu nakon toga počešljamo kako želimo da bude i pustimo je da se osuši. Ako želimo blage valove, Ivica savjetuje da dok se kosa suši uzmemo neke pramenove i motamo ih oko prstiju i ostavljamo da tako uvrnuti stoje kako bi dobili beach waves.

 
Ako baš želimo konkretnu frizuru, Ivica objašnjava kako kosu trebamo, kada se skoro do kraja osuši, podijeliti na dva jednaka djela po sredini glave i oba omotati prema van u male čvorove ili punđice i tako pustiti da se osuši do kraja. Kada je sve gotovo, na kosu nanesite slani seasalt sprej ako želite beach waves ili ako ipak više volite sjajniju verziju, umjesto spreja na kosu stavite ulje. Birajte ona koja ne sadrže parabene i ostale teške sastojke kako ne bi zamastili kosu.

Tanja Friš
Foto: Jure Perišić i arhiva Fashion.hr
Objavljeno: 03.05.2016. u 12:30

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p