KOSA

Kako sačuvati boju kose ljeti?

Da se ne vratite s godišnjeg sa zelenom kosom 

 
kako sačuvati boju kose ljeti 
Sigurni smo da vam se nekoliko puta dogodilo da prije odlaska na more odete na bojenje kose, a s odmora se vratite potpuno uništene i izblijeđene boje sa zelenim ili narančastim pramenovima. Takve neugodne situacije mogu se spriječiti, a najbolje trikove za održavanje boje i lijepe kose ljeti dala nam je vlasnica poznatog zagrebačkog frizerskog salona Fabula De Forma. 
 
"Ljeto za kosu počinje prije nego krenemo na godišnji odmor. Naime kako pripremamo tijelo i kožu tijekom cijele godine, tako bi trebali pripremati i kosu. Redoviti odlasci na dubinske tretmane trebali bi biti obavezni barem jednom do dva puta mjesečno tijekom cijele godine", objašnjava Katica.
 
katica topčićKatica Topčić 
 
Početkom ljeta, Katica preporučuje koristiti proizvode s visokim UV filterima, kao npr. SUN Protector Revlon professional. Takve proizvode savjetuje nositi u torbici, tako da ako boravite dugo na otvorenom, u gradu ili na moru, tijekom dana možete više puta nanijeti proizvod na kosu kako bi zaštitili vanjski omotač kose. Takvi proizvodi sadrže mineralna ulja koja ostaju na površini kutikule vlasi, obavijaju je i omogućavaju vodenoj fazi u proizvodu da se rasprši kroz medulu. Objašnjava kako se polarna ili biljna ulja iz proizvoda šire unutar vlakna vlasi jer su srodna prirodnom keratinu kose i zbog toga djeluju hranjivo na kosu, a samo nahranjena zdrava kosa ima svojstvo zadržavanja pigmenta boje i pritom zdravo izgleda.

kako sačuvati boju kose ljeti  
"Izvanredne i trajnije rezultate naravno dobivamo bojanjem kose inovativnim bojama bez amonijaka kao što su Color.me od Kevin Murphya. Manje štete kosi i koži pa pritom kosa ostaje neoštećena, a tako i boja duže traje u morskim uvjetima.Trebalo bi izbjegavati agresivno izbjeljivanje kose blajhom, a ako moramo blajhati pritom je obavezno koristiti Olaplex", napominje Katica.

kako sačuvati boju kose ljeti 
 
Upozorava na važnu stvar, a to je da mlijeko za sunčanje nikako ne smijete nanosite na kosu jer mnogi proizvodi u sebi sadrže pigmente poput mrkve od čega će vam kosa požutjeti, pogotovo ona blond boje, a možete dobiti i ružne mrlje na kosi. Napominje kako bi trebali dobro oprati ruke nakon nanošenja mlijeka, a prije nego dodirnete kosu. Odmah po povratku s godišnjeg odmora, Katica savjetuje posjet svom frizeru te podšišavanje vrhova i osvježavanje boje. Također kaže kako bi bilo dobro da zatražite hidratantni Treat.me Kevin Murphy tretman za kosu na bazi voćnih matičnih stanica koji će vašu kosu pretvoriti u pravi luksuz.
 
Tanja Konjevod
Foto: Jure Perišić, Kevin Murphy i Pinterest
Objavljeno: 09.08.2016. u 11:10

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p