KOSA

Kako spriječiti izbjeljivanje boje tijekom ljeta?

Vječni ljetni problem
Boja kose i ljeto
O
božavamo ljeto. Neopterećeno vrijeme tijekom kojem samo razmišljamo o tome kako uživati. Glavna briga je kada popiti prvu kavu, otići na plažu i što jesti za večeru. No, nakon par dana što boravimo na moru, počinjemo se polagano živcirati oko određenih beauty sitnica koje nam znaju itekako pokvariti raspoloženje. U to svakako ubrajamo izbjeljivanje nove boje kose!

Svjesni smo da pod utjecajem mora, soli, sunca i klora naša boja za kosu jednostavno ne može biti jednako trajna kao tijekom jesenskim i zimskih mjeseci. Unatoč tome uvijek prije godišnjeg odmora pohodimo svog frizera jer moramo, ili prekriti sijede, ili osvježiti izrast, ili jednostavni sebi biti lijepi. Ubrzo požalimo bacanje novaca jer spektar boja koje naša kosa tijekom ljetovanja promijeni nema nikakve veze s onom s kojom smo došli na more. No, postoji par trikova uz koje, nažalost ne možete spriječiti izbjeljivanje boje, ali svakako možete usporiti taj proces.

Boja kose i ljeto
Zaštita boje za kosu započinje u kupaonici. Ako možete ugradite vodene filtere koji će omogućiti da svoju kosu perete čistom vodom. Zaboravite na uređaje za stiliziranje kose koje rade po principu topline. Znači na godišnji ne nosite figaro ili peglu za kosu – preferirajte prirodni izgled. Naime, toplina ovih uređaja utječe na isušivanje kose, otvara njen vanjski sloj zbog čega boja počinje izbjeljivati. Ako ne možete bez figara ili pegle za kosu, svakako koristite proizvode koji štite kosu od topline.

Na moru ili uz bazen obavezno nanesite regenerator za kosu koji se ne ispire ili kremu koja će nahraniti vašu kosu. Naravno, što manje vaša kosa dolazi u dodir s vodom, duže će zadržati svoju boju. Kako biste je zaštitili od sunca, obavezno nosite šešir ili marame na glavi. Must have proizvodi bez kojih ne smijete ići na godišnji odmor su šampon i regenerator koji čuvaju boju i dodatno hrane obojenu kosu. No, najbolji savjet kojeg će vam dati i sami frizer – uoči odlaska na godišnji odmor, nemojte raditi drastične promjene boje kose (iz crne u plavu, primjerice), preferirajte prirodne nijanse, a veće promjene i otkačene boje čuvajte za naredne mjesece. Ionako ćete se nakon ljeta poželjeti promjene.

M.D.
Foto: Instagram @inthefrow
Objavljeno: 09.07.2017. u 10:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p