KOSA

Kako u kućnoj radinosti napraviti frizure s piste?

Isprobajte stilove viđene na revijama ovosezonskog DOVE FASHION.HR-a

Velne, punđe, šiške; ženstvene i meke ili neuredne i urbane frizure, stilovi su kakvi su se nizali u tri dana održavanja ovosezonskog DOVE FASHION.HR-a, koji je svoja vrata uspješno zatvorio prije nešto manje od mjesec dana. Sada kada su se dojmovi slegnuli, naša suradnica i frizerska stilistica Ivana Marušić otkriva najbolje frizure, koje ćete ujedno moći rekreirati i u kućnoj radinosti uz malo volje i truda.

 

CLASH OF 9.


Ova frizura je jako nosiva. Od jedne ideje smo stvorili dva looka. Uzeli smo jedan trokut koji smo jako speglali, taj trokut smo pozicionirali ili na profilu ili na prednjem dijelu glave, odnosno šiškama.

Ako je trokut pozicioniran iza, onda ostatak kose ide u vrlo neurednu punđu na vrhu glave. Ono što smo htjeli postići je kombinacija kruga i trokuta i jako zaglađene i raščupane strukture kose.

Jako efektna frizura i jako brzo ju sami sebi složimo. S dugom kosom se trebamo igrati na sve moguće načine, koliko nam god mašta dopusta.ALEKSANDRA DOJČINOVIĆ


Ova frizura je jako ženstvena i jako ju je lako složiti doma. Posebno je dobra za one koji imaju prirodno valovitu kosu. U pravilu se prednji dio kose odvoji tako da bi se sa šiškama moglo igrati i složiti ih točno onako kako nam nakit ili make up zahtijevaju.

Ostatak kose se slaže prvo u lagani rep, a nakon toga u malu, nisku punđicu. Naglasak je na vrlo opuštenoj i neurednoj punđi, kojoj je jako dobar kontrast ova lijepa šiška.LINK BY OGI ANTUNAC I ZORAN MRVOŠ


Ovaj look je dostupan svima i jako se lako kosa stilizira da izgleda messy (neuredno) i urbano. Ovisno koji dojam želite ostaviti ili za koju prigodu vam frizura treba.

Bitno je da je kosa u svojoj bazi skupljena u visoku neurednu punđu, a ovaj paučinasti, pomalo raščupani dojam stvorimo samo sa par poteza prstima.

Bitno je da ne pazite dok se presvlačite i da ju sto vise raščupate. Za ovakav look je potrebno kosu prethodno "nakrimpati" sa posebnim alatom za to, odnosno cik cak nastavkom za peglice za kosu.

Uživajte i igrajte se.DOVE BY ALEKSANDRA DOJČINOVIĆ


Ova frizura je totalni hit zadnjih godinu dana. Duboke šiške i neuredna punđa na vrhu glave su najčešće viđena frizura na ulicama. Ove šiške ovoj frizuri daju jednu apsolutnu finoću. Bez njih ova frizura bi bila " još jedna duga kosa u nizu"!

Zato cure koje se premišljaju da li odrezati šiške, odgovor je u većini slučajeva DA! Ako rast kose to dozvoljava, samo naprijed. To je kosa. Ona jako brzo raste!

 

ENVY ROOM

Duga, valovita, velnasta- to je sada hit!

Ono što trebate paziti kod izrade ove frizure jest da ne dobijete frčkice. Tražimo velne. Kosa kod korijena treba biti spuštena i lokne trebaju biti povezane u jednu cjelinu.

Za ovakve lokne vam treba jedan figaro i malo laka za kosu. Bitno je da se kosa namotava na figaro od desna na lijevo. Tako oko cijele glave. Takvom tehnikom ćemo dobiti velne, a ne frčkice, koje ćemo sa dosta raščešljavanja dobiti u lijepe velne.


Zapamtite, kosa je najljepši asesoar na Vama. Lijepu i sjajnu kosu vam želim!

 

Ivana Marušić

Frizerski salon "SHE", Pavla Hatza 28

Photo: Damir Žižić

Objavljeno: 04.04.2012. u 12:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p