KOSA

Kako vam frizura može dodati godine

Izbjegnite zamke odmah!

Listajući trač ili modne časopise žene se često zapitaju što se dogodilo s pojedinim zvijezdama da izgledaju tako staro i oronulo. Možda je loš dan, možda loš odabir make upa, možda im je haljina iz 1997., ali vrlo često upravo frizura čini razliku. Frizura ne mora biti nužno loša da bi vam dodala godine, može biti zgodna, trendy varijanta koja vam možda ne pristaje najbolje.

Uzmimo za primjer Ginnifer Goodwin koja nekad izgleda poput djevojčice, a nekad poput vršnjakinje Sharon Stone. Razlog tome je pretjerana uporaba proizvoda za styling zbog kojih izgleda strogo i tvrdo, baš kao i njena frizura. Lagano razbarušeni dulji pramenovi koji i dalje izgledaju prirodno su bolji odabir.

Retro frizure su uvijek dvosjekli mač: znate li što radite možete izgledati savršeno, ali ako ne znate, kao u slučaju frizure Marise Tomei imate velike šanse da izgledate kao da ste te frizure nosili kada su prvi put bile popularne. Želite li retro varijantu koja uvijek pali, isprobajte uvojke u stilu Veronice Lake.

Pletenice nam uvijek daju izgled djevojčice? Ne baš. Amanda Seyfried sa zategnutom pletenicom izgleda barem deset godina starije, između ostalog, zahvaljujući i boji kose. Opušteno ispleteni zlatni pramenovi, s druge strane, joj pristaju savršeno!

Frizure koje prkose gravitaciji i ostalim zakonima prirode dodaju godine u trenu. Opuštene i jednostavne frizure ih brišu. Zašto se onda Alicia Keys odlučila za onu skulpturu u glavi?

Emma Stone nam je svima girl crush, ali s plavom kosom jednostavno izgleda nekoliko godina starije, dok je s crvenom prava bomba. Da, svijetla kosa pomlađuje, ali uvijek treba znati i pogoditi nijansu!

Salma Hayek je uistinu žena koja privlači pažnju na crvenom tepihu, ali stroge punđe joj ne laskaju. S njima izgleda kao dobrodržeća gospođa na sajmu vjenčanja, ali zato s repom izgleda fenomenalno.

Ako ste dovoljno stari da ste u mladosti imali „malu trajnu", onda definitivno ne smijete izgledati kao da je još uvijek nosite! Marion Cotillard puno bolje pristaje dugi bob do ramena.

Nitko ne može procijeniti koliko godina Nicole Kidman uistinu ima, ali uzmemo li u obzir da s dugom, ravnom kosom i lošom bojom izgleda mnogo starije nego sa lepršavim uvojcima jasno je čega se treba držati.

B.K.

Foto: Allure

Objavljeno: 04.04.2011. u 12:46
Tagovi: Kosa, Frizure

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p