KOSA

Kakve frizure nose dečki ovog ljeta?

SHE cuts your hair predstavlja novi video - SHE*male

Zagrebački frizerski studio SHE cuts your hair na čelu s majstoricom Ivanom Marušić i Mariom Stančićem priklonio se hvalevrijednom običaju da svoje trenutne preokupacije vezane uz kosu, njenu boju, frizuru - novu ili pak reinterpretiranu klasiku, predstavlja putem foto i video suradnje s kreativnim, maštovitim pojedincima.

Nakon prošlogodišnjeg video-vatrometa boja koji je najavio proljetnu eksploziju nikad raznobojnije kose na ulicama, SHE nam predstavlja video SHE*male koji je u službi  kratke kose, odnosno varijacija na temu klasične kratke frizure koja minucioznim šišanjem otkriva cijeli vrat i liniju rasta kose, dok tretman poduljih šiški određuje konačni stil frizure.

Tako se stroge, duge new wave šiške u nekoliko poteza pretvaraju u neobično položenu, elegantnu francusku punđu koja se pak uz dodatak nekoliko pahulja umjetne kose pretvara u pomalo ekscentričnu, nesvakidašnju frizuru. Klasična muška kratka frizura upotrebom pomada za kosu uz nekoliko čvrstih poteza češljem postaje zavodljiva Don Draperica s modernim pomakom, a nemirni busen guste kose kratkom se dresurom pretvara u gizdavu frizuru.

Sve predstavljene frizure podjednako dobro pristaju muškarcima i ženama a ta se činjenica provukla kao nit vodilja pri radu na fotografijama za koje je zaslužan fotograf Domagoj Blažević te na videu kojeg je snimila Hrvoslava Brkušić Lala. Stilistička i šminkerska rješenja mlade majstorice maske Ane Fucijaš u službi su androgine estetike fotografija i videa, kojeg je dodatno glazbeno popratila skladba sve popularnijeg elektronskog dvojca How Convinient.

 

SHE cuts your hair from Lala Naturscik on Vimeo.

 

Objavljeno: 11.07.2013. u 16:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p