KOSA

Kakve smo frizure vidjeli na "Zlatnim Globusima"?

Stručni komentar Ivane Marušić

Crveni tepih gotovo uvijek igra na klasične svečane frizure, tek s blagim pomacima ka ekstravagantnijim izvedbama. Dame koje imaju dugu kosu preferiraju punđe ili -u posljednjih nekoliko godina- jako popularne frizure starog Hollywooda, točnije one kakove je nekoć nosila fatalna plavuša Veronica Lake.

Na ovogodišnjim "Zlatni Globusima", vidjeli smo nekoliko izvrsnih frizura koje vas mogu inspirirati i za neke vaše svečane trenutke.

Ukoliko imate kratku kosu ili ju planirate imati Tilda Swinton je žena na koju se treba ugledati. Uvijek inovativna, predivna i posebna, Tilda zna da je "undercut" aposlutni hit ove sezone. U njezinoj kombinaciji vidi se koliko je važno da se frizura radi u skladu s osobnošću. Angelina Jolie se pojavila s jako lijepom, klasičnom frizurom. Svaki frizer će vam potvrditi kako je najveće umijeće napraviti elegantnu frizuru koja ne izgleda komplicirano, a frizeri Angeline Jolie u tome su uspjeli. Suptilna i ženstvena. 

Julianne Moore ima sreću da je njezina prirodna boja kose trenutno jedna od traženijih. Predivna crvena nijansa u kombinaciji s lijepom teksturom kose, nešto je što bi poželjela većina žena. Osobno mi je ova frizura jedna od najdražih jer je lijepa i odmjerena, baš u skladu s glumičinim imidžom. Kate Winslet ima tanku kosu te su njezini frizeri pametno izveli teksturu. Boja također ostavlja jedan old school dojam (sjetite se Madonne i njezinih boja iz 80-ih i 90-ih), i izvrsno prijanja uz njezin ten. Ovakav tip frizure je iznimno prilagodljiv te se može nositi na različite stylinge.

 

Frizura Rooney Mare jako me podsjeća na frizure iz 60-ih godina ali u modernoj 2012. izvedbi. Ovdje se radi o čistom minimalističkom cat walk stilu, koji ističe crte lica i fokusira se na make up. Ideja da se rubovi šiški podignu, izvrsno je ukomponirana u ovaj look. Kada govorimo o podignutoj kosi jako je važno gdje će se postaviti profil, odnosno centar frizure. U slučaju Natalie Portman, centar je postavljen dosta visoko, što ovoj frizuri daje osobit čar i razigranost. Mladoliko i šarmantno. 

U slučaju Nicole Kidman, samo malo pomaknuti razdjeljak napravio bi veliku razliku u ovoj frizuri a još koji bakreni pramen također bi dobrodošao. Lijepa tekstura kose ali ne i najsretnija kombinacija uz ovu Versace haljinu. Emma Stone se može pohvaliti predivnom bojom kose i izvrsnim odabirom frizure uz prozračnu Lanvin haljinu. Njezino lice naprosto traži nešto jednostavno i nježno. Frizura djeluje jako neobavezna ali je ustvari jako precizno odrađena. Lijepa kombinacija.

Trakica za kosu koju je ponijela Charlize Theron daje sasvim drugačiji dojam njezine frizure. Nekoliko poteza četkom i asesoar u kosi, i na trenutak imam dojam da je njezina kosa ustvari kratka. Kreativno, suptilno, inspirativno. Uz ovu Gucci haljinu ne bi pristajala niti jedna druga frizura do one kakovu ima Jessica Alba. Nježna i snažna u isto vrijeme, ova boja kose reflektira boju njenog tena. Lagano spuštena punđa koja daje jednu dozu ozbiljnosti. 

Michelle Williams je dokaz kako kratka kosa može biti jako ženstvena. Podsjeća me na Audrey Hepburn u zlatnoj varijanti. Trakica Freda Leightona je izvrstan odabir na ovu frizuru, te joj daje još jednu dozu nježnosti. Uz tamnu kosu kakovu ima Mila Kunis, uvijek najbolje idu frizure koje su dosta zalizane uz glavu. Duboki razdjeljak, ovoj frizuri daje dozu ozbiljnosti i neizbježan seksi štih koji je uvijek dobrodošao kada je u pitanju večernja frizura.

 

photo: profimedia

Ivana Marušić

Frizerski salon "She"

Pavla Hatza 28, Zagreb

 

 

Objavljeno: 17.01.2012. u 12:38

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p