KOSA

Keune Akademija predlaže nove trendove u kosi

Što ćemo nositi u 2012. godini?

Inspirirani trendovima Londona, odnosno najvećeg frizerskog sajma SALON INTERNATINAL u Londonu, članovi Keune Akademije i Stevo Hair Academy predstavili su trendove u kosi za 2012 godinu.

Više je nego očigledno da su poznati svjetski frizeri i frizerske kuće kao što su:  Hob, Vidal Sassoon, Tim Hartley, Saco i dr. inspiraciju pronašli u modi i  ljudima iz modne industrije. No, pored isključivo modne kulture, vidan je utjecaj punka, kao i 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća.

 

„Sofisticiranost i elegancija pokazali su se kao idejni koncept za stvaranje mnogih kolekcija u kojima kosa često izgleda gotovo couture i vrlo uglađeno, ali u isto vrijeme i jako nosivo. Kombinacija mekih tekstura i naglašene diskonekcije između razbarušenog i zaglađenog, te mat i sjajnog, glavne su odlike nadolazećeg stila. Jasno je i da u svim kolekcijama prevladava kratka kosa, a „sve su oči  uprte" u šiške. Bilo da su one duže ili kraće, šiške moraju izgledati posebno i drugačije. Moraju biti dominantne.
Kada govorimo o dugoj kosi, ona je ošišana stepenasto, šiške su također 'must have' pogotovo u slučajevima kada su one jako zaglađene, dok je ostatak kose lagano razbarušen." -rekao nam je Stipe Filipović član Keune Akademije i službeni frizer Dove Fashion.hr-a

 

                                         

Ukoliko želite izgledati moderno a opet malo klasičnije, pustite šiške sve do samih obrva. Tako ćete moći i brzo promijeniti izgled za neku posebnu priliku, i to na način da ih začešljate sa strane.

Jedan od must have look-ova za 2012. godinu je kratka kosa! Svi koji imate kratku kosu došli ste na svoje, a ako već niste, počnite koristiti vosak kako bi vašoj frizuri dali život i imali oblik kakav poželite. Za to vam treba kvalitetan styling, a neke stvari su bezvremenske, kao npr. Keune Forming Wax, na bazi pčelinjeg voska kratkoj će kosi dati teksturu i prirodan sjaj.

                                        

Ove sezone moderne su boje od crne do smeđe, blond, bakrene i poneke crvene, ali uvijek višedimenzionalne. Londonski frizeri koji najavljuju klasične trendove ni ovaj put nisu odoljeli ponekoj ekscentričnosti, pa su tako ubacili pokoji rozi ili zeleni pramen. Iz tog razloga, damama koje su oduvijek  bile sklone eksperimentiranju, preporučamo da ne zatomljuju svoj pustolovni duh, već da izraze svoju osobnost, onako kako samo one to znaju (i njihovi frizeri, naravno).

Npr. dodajte malo punka frizuri, obojajte  kosu u platinasto plavo i dodajte pokoji pramen u boji fuksije, da razbijete zimsko sivilo. Za dobru kreaciju posegnite za Keune Hair Gelom Ultra forte, jer sa njim je sve moguće. Wet look, svečane kreacije, ovaj gel je dobri duh svih frizura.

                                         

Inspiracija su također sedamdesete godine i inačice frizura koje podsjećaju na Farrah Fawcett iz vremena kad je glumila u "Čarlijevim anđelima". Recite frizeru da vas ošiša stepenasto,  kako bi se dobio veći volumen, ili probajte ovu prekrasnu slojevitu frizuru, koja -kada skupite kosu- izgleda klasično, a kada je raspustite u prvi plan će doći prekrasni crveni pramenovi. Stepenaste dijelove istaknite jačom bojom, da se dodatno naglasi slojevitost i diskonekcija.

Iduća sezona najavljuje i stroge linije i rezove, te asimetriju koja je potpuni hit. Da bi kosa bila lijepa i zagleđena, Keune stručnjaci vam predlažu Keune Defrizz serum koji zaglađuje i trenutno s kose otklanja  frizzy efekt, te joj daje prekrasan sjaj.

                                         

Kod svečanih frizura glamurozan izgled može se postići kaskadama kovrča koje završavaju u francuskoj punđi na vratu.

Da bi frizura bila besprijekorna za završni izgled koristite Society Hairspray, suhi lak otporan na vlagu vašoj će frizuri dati postojanost.

 

Objavljeno: 05.12.2011. u 12:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p