KOSA

Koja je razlika između tehnika ombre, sombre, balayage...?

Kratki vodič kroz tehnike bojenja kose
ombre balayage sombre
P
osljednjih godina svjedočili smo vladavini velikog broja novih tehnika bojenja kose koje su okupirale društvene mreže, ali i glave poznatih i nepoznatih dama. Mogli smo vidjeti poplavu tehnika ombre, balayage, sombre, foilyage... S obzirom na to da ni nama nisu bile posve jasne razlike, napravili smo kratki vodič kroz popularne tehnike.

Ombre

Ombre tehnika prva je tehnika bojanja kose koja je postala pravi hit i sve dame željele su upravo takvu kosu. Ova tehnika najjednostavnije rečeno daje kosu koje je tamnija pri korijenu, a nekoliko nijansi svjetlija pri vrhovima. Prijelaz je tek nekoliko tonova različit, ali je ipak vidljiv za razliku od nekih drugih tehnika.

ombre

Sombre

Radi se o nježnijoj verziji ombre efekta. U sombre trendu nema oštrih kontrasta između korijena i vrhova nego će boje biti nježnije sjedinjene te će prijelazi biti mekši. Za ovu tehniku koriste se nekoliko nijansi svjetlije i nekoliko nijansi tamnije boje od prirodnih i tako se postiže najbolji i najprirodniji rezultat. Ovakvim bojanjem kose postiže se optička varka da su vam vlasi kose deblje pa se doima kao da imate gušću kosu.

sombre

Balayage

Balayage je boja koja se postiže tehnikom slobodne ruke u kojoj se odvajaju pramenovi i ručno boje na ploči ili nekoj površini. Kako su uzeti nesimetrični pramenovi, nakon bojenja ostaje efekt kao da nam je kosa posvjetlila na suncu. Glavna razlika od ombrea je ta što nisu svi vrhovi svijetli nego su neki ostavljeni tamnima kako bi se dobila dimenzija i prirodniji izgled.

balayage

Foilyage

Foilyage se od balayage tehnike razlikuje po načinu bojenja. S obzirom da se balayage radi dosta neuredno, izmišljena je tehnika foilyage u kojoj se vrhovi umataju u foliju kako bi se dodatno istaknuo pigment u kosi i dodao joj višedimenzionalni i sjajniji efekt. Efekt na kosi je jednak kao i na balayageu, dobivate kosu koja izgleda kao da je bila na suncu. 

foilyage

Babylights

Babylights su zapravo fini i nježni pramenovi koji bi trebali podsjećati na prirodnu dječju boju kose ljeti koja je svjetlija na vrhovima i kruni kose. Ovakvi pramenovi izgledaju jako prirodno i suptilno, a postupak se razlikuje od klasičnog ombrea ili balayagea. U tim tehnikama boja se nanosi na veliki dio kose, dok se babylight pramenovi dobivaju nanošenjem boje na male dijelove kose. Balayage i ombre pramenovi nastaju tehnikom nanošenja boje slobodno rukom, dok se za babylights pramenovi odvajaju folijom i boja se nanosi na točno određeni dio kose. Ova tehnika izgleda najprirodnije od svih.

babylights

Tigereye

Tigereye je najnoviji trend bojenja kose koji je inspiriran drevnim dragim kamenom smeđe boje sa zlatnim prugama pa je i kosa takva, predivni pramenovi bogato smeđe s dozom zlatne. Ova tehnika je slična balayage tehnici jer pramenovi djeluju potpuno prirodno, ali su izraženiji i zlatnijih nijansi. Nadamo ste da smo vam sada razjasnili sve tehnike i da ćete odabrati jednu i za svoju kosu, naravno ako već niste.

tigereye
T.K.
Foto: Pinterest i Instagram
Objavljeno: 11.11.2016. u 13:05

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p