KOSA

Koliko često posjećivati frizera?

Savjeti Erica Rosade, kreativnog direktora Ted Gibson salona
hair

K
oliko često odlaziti kod frizera? Budimo na trenutak iskrene prema sebi: ponekad nam je teško izdvojiti novce baš svaki mjesec za šišanje i frizuru, a ponekad nam je jednostavno žao skratiti kosu. Univerzalnog odgovora nema, no jedno je sigurno: najčešće kod frizera odlazimo prerijetko. Suhi i oštećeni vrhovi nikako nisu poželjni, pa smo pravi odgovor na pitanje optimalne učestalosti šišanja vrhova potražili kod profesionalca Erica Rosade iz poznatog Ted Gibson frizerskog salona.
Kako održavati kratku kosu?

"Kratka kosa zahtijeva više održavanja. Za pixie dužinu, svojim klijentima sugeriram da dolaze svaka četiri do šest tjedana kako bismo održali oblik frizure. S dugačkim bobom, vrijeme odlaska na šišanje se malo produljuje, no ipak sugeriram da se kosa skrati svakih šest do osam tjedana", poručio je Eric.
hair
Kako spriječiti oštećenu kosu između šišanja vrhova?
"Ako vam je kosa kemijski tretirana, odnosno bojana, blajhana, tretirana keratinom itd., ili ako koristite figara i pegle za kosu svakodnevno, izgledno je da će biti jako oštećena. Ukoliko puštate kosu i ne želite je redovito skraćivati, onda svakako savjetujem tretman koji duboko hrani kosu poput Kérastaseovog Chronologiste tretmana", izjavio je.

Zašto je bitno slušati svojeg stilista za kosu?
"Morate shvatiti da se kvalitetna, bujna, lijepa kosa ne događa preko noći. Potrebno je uložiti puno brige u kosu. Kao profesionalac u svojem poslu, svojim klijentima uvijek savjetujem koliko često da dolaze na popravak frizure, te im rado preporučujem proizvode i tehnike za njegu kosi i vlasišta. Svaki put kad se ustaju iz mojeg stolca, klijenti moraju znati preporučenu rutinu njege kose, i mislim da bi se tako trebalo raditi u svakom salonu", smatra Eric.
 
hair
Kako održati stil frizure?
"Kako vam kosa raste, ona mijenja oblik koji vam se možda neće svidjeti, i to nije nužno problem teksture kose, već neadekvatnog održavanja stila kose. Možda vam neće popucati vrhovi, no oni će svakako biti suhi i deformirati izgled frizure. Duboka hidratacija je must-have na svakoj dužini i tipu kose, bez iznimke", zaključio je za kraj.

J.S.
Foto: Pinterest, Instagram
Objavljeno: 06.07.2015. u 14:57

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p