KOSA

'Volim surađivati s dizajnerima. Velika su mi inspiracija!'

Intervju s Katicom Topčić ususret nadolazećem Bipa FASHION.HR-u
Autori i kreativci lookova iz beauty svijeta Bipa FASHION.HR-a, posljednjih nekoliko sezona bili su članovi Kevin Murphy tima pod vodstvom Katice Topičić, jedne od naših najpoznatijih i najuspješnijih hair stilistica. S obzirom na zadivljujuće frizure koje stvara unutar i van projekta, logično je da i ove godine možemo očekivati kako će iznova nadmašiti samu sebe.

Iako je počela kao volonterka u frizerskom salonu nakon završene srednje škole, danas iza Katice Topičić stoji poznati zagrebački salon Fabula de Forma. Više od 10 godina Fabule, rad u Švicarskoj, edukacije i seminari održani po cijelom svijetu kako bi ostala u korak s najnovijim trendovima i najkvalitetnijim proizvodima samo su dio Katičinog puta prema vrhu. U svom radu spaja profesionalnost sa strašću što se može vidjeti po svakoj dlačici na glavi koja će biti na svome mjestu. Čak i kada imate "zvrkove" na kosi koje nikako ne možete umiriti, Katica će, vjerujte, uspjeti u svom naumu da ih obuzda. Frizura je izrazito bitan dio mode, jer bez dobre frizure ne postoji ni dobar kompletni look, ali malo ljudi vidi koliko rada zapravo stoji u backstageu da bi se prikazalo svega desetak minuta modne revije. Radi se od jutarnjih sati kako bi se uspjele pripremiti sve manekenke za svoj izlaz, a dobra organizacija je ključ svega. Ususret nadolazećem Bipa FASHION.HR-u, popričali smo s Katicom o najupečatljivijim frizurama prošlih sezona, trendovima u svijetu kose i što očekivati od ovogodišnjeg beauty sektora Bipa FASHION.HR-a.

Nakon što si u backstageu Bipa FASHION.HR-a odradila već brojne sezone, možeš li izdvojiti neku frizuru koja je tebi bila najupečatljivija prošle sezone?

Najupečatljivija frizura prošle sezone sigurno su bile pletenice na reviji Marine design.


Radila si s brojim dizajnerima i u sklopu Bipa FASHION.HR-a i na snimanju njihovih editorijala i kampanja. Imaš li na umu nekog dizajnera s kojim najviše voliš raditi?

Teško mi je izdvojiti samo jednog dizajnera s kojim volim raditi, svatko me inspirira na drugačiji način, a to mi omogućava više kreativnosti i timskog rada. Sigurna sam da su svi jako kreativni i otkačeni, svatko na svoj jedinstven način zato i volim surađivati s njima, velika su mi inspiracija!

Vidiš li već sada neku frizuru koja će biti hit na modnoj pisti?

Da, mogu reći da će biti nekoliko frizura ove sezone koje će biti hit, ali vam ne mogu više otkriti jer dizajneri žele da bude iznenađenje.

S obzirom na to da jako puno putuješ na razne edukacije i seminare, upoznaješ i različite kulture, stilove i izričaje, možeš li reći da te putovanja ispunjavaju i inspiriraju?

Putovanja su moja strast, volim promatrati i proučavati ljude u različitim kulturama i prostorima, upijati detalje i načine modnog izražavanja, što definitivno koristim kao inspiraciju kod izrade frizura.


Da li na tim putovanjima i stručnim edukacijama i ti poslužiš kao inspiracija drugima s obzirom na tvoj vrlo širok spektar znanja o kosi?

Kao što si rekla, s obzirom na to da vrlo često odlazim na stručne edukacije, prosječno svaka dva mjeseca sam u nekoj od frizerskih akademija u svijetu gdje često i sama pronalazim inspiraciju, ali isto tako često dobivam pohvale od stranih i domaćih kolega kojima ja poslužim kao inspiracija što me zaista ispunjava.

Znamo da se ponekad zna dogoditi da manekenke na svjetskim tjednima mode znaju nositi i po nekoliko revija u istoj večeri, slučaj s Bipa FASHION.HR-om je takav da većinom svaki dizajner ima svoje modele, što vjerujemo olakšava cijelu priču. Možeš li reći kako izgleda priprema frizure za pojedinog dizajnera?

Da, velika prednost na Bipa FASHION.HR-u je što svaki dizajner ima svoje modele, tako da u startu pripremamo kosu personalizirano za određenog dizajnera. Priprema je jako bitna, frizure su unaprijed dogovorene i frizeri dolaze na edukacije gdje uče kako da svi napravimo isti look. Rad u backstageu započnem tako da okupim sve frizere i pokažem na modelima frizure koje ćemo taj dan raditi, rasporedim frizere u grupe te pregledam i odobrim svaku završenu frizuru prije izlaska .


Nosiš li i sama frizure koje si netom prije već radila na Bipa FASHION.HR-u?

Da, često nosim frizure koje izrađujem na Bipa FASHION.HR-u, naravno one nosive kao što su primjerice valovi, razne pletenice i skupljene punđice.

Ova sezona donosi nam nekolicinu novih dizajnera različitih stilova. Što očekivati od frizura i pojedinih dizajnera na Bipa FASHION.HR-u, hoćete li pratiti trendove?

Frizure će opet biti raznolike, naravno sve u skladu s dizajnom odjeće i make upom, bit će tu od jednostavnih ležernih do avangardnih i nesvakidašnjih lookova, umetaka i ukrasa za kosu raznih boja i tekstura. Mogu reći da će biti dosta trendi frizura jer naši dizajneri pomno prate svjetske trendove ali naravno da će biti i onih koji hrabro i bez imalo straha ići van okvira današnjih trendova .
Foto: Zvonimir Ferina
Objavljeno: 13.03.2018. u 12:29

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p