KOSA

Kratke frizure za okruglo lice

Ove frizure izdužit će vam lice

najbolje frizure za okruglo lice
 
Kada dođete kod frizera koji je stručnjak, on će odmah pogledati vaš oblik lica jer postoje određene frizure koje najbolje stoje određenom obliku lica. Dakle, osim volumena, teksture kose i boje, oblik lica je važan čimbenik u određivanju idealne frizure. Doznajte koje su najbolje kratke frizure za okruglo lice.
 
Tipični oblici lica su okruglo, ovalno, dugo te u obliku dijamanta i srca. Ako imate okruglo lice, lako ćete ga prepoznati jer će vam širina lica biti gotovo jednaka duljini vašeg lica. Osobe s okruglim oblikom lica imaju izražene kosti lica te široko i kratko čelo, kao i bradu. Ono što želimo postići frizurom kod okruglog tipa lica je njegovo vizualno izduživanje. Zbog toga, ovom obliku lica najviše odgovaraju asimetrične i jednostavne frizure te one kod kojih nepravilni pramenovi lagano prekrivaju lice.
 
Za početak, najbolje bi bilo da imate duge slojeve kose umjesto kratkih. Također se preporučuju slojevite šiške jer će slojevi stvoriti dojam izduženog vrata i samim time će izdužiti lice. Kratke frizure za okruglo lice idealna su dužina kose, jer kratka frizura čini vaše lice i vrat duljima. Ovakvom licu najviše odgovara frizura kojoj je naglašen volumen na vrhu glave i razdjeljak po sredini, a kosa izravnata uz lice.

kratke frizure za okruglo lice
 
Okruglom licu laskaju blagi valovi u kosi jer stanjuju lice i čine ga izduženim. Pramenove sa strane uvijek držite što bliže licu jer ćete tako dobiti dojam da je uže. Postepeni bob idealna je frizura za sve one koje imaju okruglo lice. Ako imate slojeviti bob sa šiljatim pramenovima na vrhu kose, dobit ćete dodatnu dužinu lica. Osim postepenih bobova, okruglim licima pristaju i oni asimetrični, dužine do ispod uha. Ako takav bob nakovrčate u blage valove, dobit ćete dodatno suženje lica. 
 
Kratke frizure za okruglo lice zaista su najbolji izbor jer je cilj na okruglim licima da se izbjegne padanje kose u dugim i ravnim linijama i zato ako ste se ipak odlučili za dulju kosu najbolje je da je nakovrčate kako bi stanjili lice. Valovita kosa uokviruje područje oko vaših očiju i obraza te daje bolji dojam od ravnih linija. 
 
T.F.
Foto: arhiva Fashion.hr
Objavljeno: 07.06.2016. u 14:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p