KOSA

Koji su alati najbolji za kovrčanje kose kod kuće?

Kratki vodič kroz alate za kovrčanje kose
alati za kovrčanje kose
I
zbor figara, pegli i ostalih alata za kovrčanje kose zaista je velik i priznajemo kako nam je teško prosuditi koji je dobar i koji radi baš onu vrstu kovrči koju želimo postići. U pomoć smo pozvali vlasnicu frizerskog salona Kuća četki, Anitu Mioč koja nam je rekla koji alat je trenutno u trendu i na što trebamo obratiti pažnju kod odabira.

"U današnje vrijeme imamo mnogo mogućnosti za kovrčanje kose kod kuće. Na raspolaganju su četke, razni uvijači poput onih s čičkom pa grijači, metalni, spužvasti i papiloti, a kosu možemo kovrčati i pomoću pletenice, ukosnica i pegle. Trend najpopularnijeg styling alata koji učinkovito možemo koristiti kod kuće već duži period je figaro za kosu, a izbor alata i tehnika ovisi najviše o našim sposobnostima", objasnila je Anita.

anita mioč

Anita Mioč

Napominje kako pri odabiru uređaja za kovrčanje kose posebnu pažnju moramo obratiti na vruće styling alate kako što su pegla i figaro. Dodaje kako prečestim i nepažljivim korištenjem tih alata možemo oštetiti kosu pa ona preporučuje keramičke, turmalin ili titanium uređaje.

Najviše nas je zanimalo kakve kovrče postižemo kojim alatom pa nam je Anita objasnila kako veličina figara određuje izgled kovrči, a što je figaro deblji, kovrče će biti veće te isto vrijedi i obrnuto. Ako imate dugu i tešku kosu koju je potrebno podići u korijenu i dati joj volumen te želite Victoria's Secret valove, Anita savjetuje da koristite figaro debljine 5 centimetara. Za kraću, srednju i dužu kosu, ako želite definirane zasebne kovrče ili jače valove, Anita sugerira figaro debljine od 3 centimetra dok je za retro kovrče za sve dužine kose najbolji onaj od 2,5 centimetara. Ako netko želi izgled afro spirala to će postići uz tanki figaro od samo jednom centimetra.

anita mioč

"Pri samoj izradi kovrča kod kuće posebnu pažnju trebate obratiti na odabir pravilne temperature uređaja. Ako imate gustu i neposlušnu kosu koja se teško oblikuje odaberite višu temperaturu, dok kod nježne i tanke kose odaberite nižu temperaturu. Imajte na umu da kosa mora biti potpuno suha i obavezno nanesite proizvod za zaštitu kose od topline na svaki pramen zasebno prije svakog uvijanja. Prema tome kakvu frizuru želite, uvijajte pramenove kose", kaže Anita. 

Dodaje kako je naravno nepotrebno objašnjavati da je u frizerskom salonu uvijek bolje kovrčati kosu jer je to ipak njihova profesija, ali prethodni trikovi i upute sigurno će vam pomoći da i kod kuće postignete frizuru s kojom možete zablistati i bez odlaska u salon.

alati za kovrčanje kose
Tanja Konjevod
Foto: Getty Images, Dario Dunaj i vlasništvo Anite Mioč

Objavljeno: 05.12.2016. u 14:37

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p