KOSA

Loša vijest za sve ljubitelje šampona za suho pranje kose

Nedostaci suhog pranja kose

šampon za suho pranje 
U posljednjih nekoliko godina, šamponi za suho pranje doživjeli su svoj veliki procvat i to s razlogom, jer nam olakšavaju svakodnevnu beauty rutinu, ali postoje brojne negativne posljedice ovog praktičnog proizvoda.
 
Život bez šampona za suho pranje nekima je doslovno nezamisliv jer znaju da kosu nije dobro prati baš svaki dan, ali tempo suvremenog života nalaže da svakodnevno moramo izgledati savršeno pa posežu za suhom verzijom šampona jako često. Mnogi stručnjaci tvrde da suhi šampon može stvoriti ovisnost kose o njemu, a mogao bi i izblijediti vašu boju kose te čak utjecati na zdravlje vašeg vlasišta. 

šampon za suho pranje 
Samo zato što vaša kosa izgleda dobro i lijepo ne znači da je zdrava. Klasično pranje kose nužno je jer se tim procesom vlasište redovito čisti i uklanjaju se bakterije i mrtve stanice kože, a i potiče se mikrocirkulacija kože. Zapravo je svako pranje kose svojevrsni piling vlasišta, a kada koristite suhi šampon umjesto mokrog pranja, on se nakon duljeg vremena učestalog korištenja može nataložiti na kosi i tjemenu i tako poremetiti prirodnu staničnu obnovu kože vlasišta.
 
Formule suhog šampona sastoje se najčešće od aluminijskog ili kukuruznog škroba koji su sami po sebi mat pa kosu čine manje sjajnu. Isto tako, niti odgađanje pranja kose nije uvijek dobra stvar. Pranje kose ne može naškoditi vlasištu jer je ono, iako djeluje tanko, deblje od dna pete. Vlasištu mogu naštetiti samo loše kemikalije koje koristite. 

šampon za suho pranje  
Šampon za suho pranje čini kosu ljepljivom i zapetljanom pa kada povlačite otpale dlake, lako možete povući i neke koje su još u tjemenu. Dok se tuširate, ako koristite suhi šampon, možda primijetite da vam kosa više opada. Možda je razlog taj što suhi šampon ne dozvoljava vlasima da prirodno padnu pa tijekom pranja odjednom otpadnu, a ustvari vam kosa uopće ne ispada više nego inače.
 
Shvatite da je koža na tjemenu zapravo nastavak kože na licu. Da vam je lice masno i prljavo, sigurno ga ne bi poprskali ljepljivim baby puderom nego bi ga oprali. Tako se morate ponašati i prema svom tjemenu. Umjerenost je ključ, a ne smijete zaboraviti činjenicu da je šampon za suho pranje samo dodatak njezi kose i da nikako ne smije preuzeti glavno mjesto u rutini njege.

T.K.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 22.07.2016. u 12:12

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p