KOSA

Mijo Majhen - ostvareni san

Uspjeh mladog hrvatskog frizera

Uvijek nam je drago čuti da mladi talentirani ljudi uspijevaju ostaviti trag van granica lijepe naše. To je ovaj put pošlo za rukom 20-godišnjem frizeru Miji Majhenu koji je zahvaljujući svom iznimnom talentu (vjerujte mi, jednim potezom figara mi je napravio čudo na glavi), dobio i objeručke prihvatio priliku da u vrijeme održavanja tjedana mode postane dio fizerskog tima  Luigia Morena i time sudjeluje na revijama najpoznatijih svjetskih dizajnera. Miju poznajem osobno i osim što je zgodan (možda ste ga vidjeli u magazinu Cosmopolitan u rubrici „bezobrazno zgodan"?) on je skroman, samozatajan i beskrajno simpatičan.

Uhvatili smo ga između dva snimanja i zamolili da nam prepriča par detalja iz Pariza i Milana.

 

Nedavno si se vratio sa tjedana mode u Milanu i Parizu. Na kojim smo revijama mogli vidjeti „tvojih ruku djelo"?

U Milanu sam radio na revijama, Giorgio Armani, Gucci,  Emilio Pucci, Gianfranco Ferre, Max Mara i Alessandro Del Acqua a u Parizu za Givenchy, Kenzo i Viktor & Rolf.

 

Kako je uopće došlo do suradnje između tebe i Luigija?

Luigiev rad pratim oduvijek. Uspio sam pribaviti njegov kontakt te sam mu poslao neke svoje radove. Na moju veliku sreću, Luigiju su se radovi jako svidjeli te me odmah pozvao da se pridružim njemu i njegovom timu na tjednima mode. U timu su bili mladi frizeri iz svih dijelova svijeta, tako da je radna atmosfera bila genijalna, bez imalo stresa.

 

Razmišljaš li o nastavku karijere u inozemstvu?

Iskreno, nisam ozbiljno razmišljao o tome. Nisam još spreman ostaviti sve što sam gradio u Hrvatskoj, ali ako me Luigi pozove u tim za slijedeću sezonu, rado ću prihvatiti.

 

S obzirom da si imao priliku raditi sa top modelima i poznatim dizajnerima, da li ti je netko ostao u posebnom sjećanju?

Doista, backstage je izgledao kao snimanje velikog editorijala za Vogue. Upoznao sam Sashu Pivovarovu, Laru Stone, Natashu Poly, Lily Donaldson ali definitivno pamtim Karen Elson i Adrianu Limu koja je nedavno u društvu zaručnika posjetila Hvar i oduševljena je našom obalom. Što se tiče dizajnera, svi su bili prisutni u backstageu prije početka revija i uglavnom su smireno promatrali tijek priprema.

 

I za kraj, kakve ćemo frizure nositi ovo proljeće?

U trendu je uvijek prirodna, zdrava i sjajna kosa. Ovo proljeće se možete odlučiti za nekoliko varijanti. Lagani meki valovi uvijek izgledaju seksi i sofisticirano, a ne možete pogriješiti ni sa nemarno svezanom punđicom.

 

Ana Pavić

 

 

Objavljeno: 22.03.2009. u 13:43

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p