KOSA

Najbolje frizure njujorškog tjedna mode

Odabrala Ivana Marušić

Marc Jacobs

Kosa koja oduzima dah. Kad pogledate cijelu kompoziciju odjeće, šminke i kose shvatite da baš ništa na toj kosi ne treba dodati ni oduzeti. Jednostavan oblik, pomalo baca na 60-e, zbog jako istaknutog profila i niskog repa odostraga.

Kad gledamo modele s prednje strane imamo dojam kratke kose. Duboka spuštenašiška, pomalo neuredno složena s visokim profilom modelima daje apsolutnu ženstvenost i glamuroznost.

 

Rodarte


Ponekad pomislimo da smo sve jednostavne stylinge kose već vidjeli ali ovaj  styling dokazuje suprotno. Genijalno osmišljena kosa ipak odvlači pogled od odlične garderobe. Prednja sekcija kose je jako zalizana na suprotnu stranu,sami špicevi su slobodni i dok model hoda oni daju jedan određeni pokret. Isti dojam ostavlja i garderoba iz kolekcije. Odlična kombinacija ove dvije teksture u kosi.

Jason Wu


Odlično osmišljena kosa. Od naprijed izgleda kao moderna verzija pin up djevojke, sa šiškom koja podsjeća na 50-e, a odostraga je kosa s lijeve i desne strane pokupljena u pletenicu koja je upletena i skrivena na potiljku glave. Jako jednostavno i jako ženstveno. Pokazatelj kako frizeri i kreatori zajedno surađuju u ideji i nastajanju samog finalnog looka. Jako lijepa inspiracija za nas frizere.

Alexander Wang


Jako jednostavno a opet jako strogo. Jedna traka je postavljena po sredini glave  a ostatak kose je povezan u niski rep na dnu glave. Kosa je jako vlažna i sjajna. Nevjerojatno je kako samo jedan mali detalj, kao što je ova traka po razdjeljku, može promijeniti dojam frizure. Od jednog običnog repa do jako urbane i pomalo ratničke frizure. Jako lijepa poveznica kose i kolekcije.

Oscar de la Renta


Glamurozna kosa. Popularna "banana" koju inače zovemo "frizura za primanja" ili "Prva Dama", ali s malim pomakom.  Kao odličan kontrast ovim klasičnim frizurama umetnuti su dijelovi pink, crvene, tirkizne i zelene kose. Taj utjecaj crazy color boja za kosu na pistama je prisutan već drugu sezonu i po svemu sudeći ostat će sve do proljeća 2013. godine.  Ovakav tip frizure apsolutni je must have zadnjih mjeseci, i najbolji prikaz izvrsne fuzije teksture i boje, koju su frizeri postigli u ovoj kolekciji.

Altuzzara


Kosa koja je počešljana na stranu i jako zalizana odostraga u rep, od kojeg je napravljena jedna "baletna" punđica koja je okrenuta na dolje. Lijepo iznenađenje kad se model okrene jer s prednje strane gledano, kosa izgleda kao jedna obično počešljana punđica. Strogo, seksi i ženstveno.  

 

Ivana Marušić

Salon "SHE"

Pavla Hatza 28, 10000 Zagreb

Facebook: SHE CUTS YOUR HAIR

Objavljeno: 19.09.2012. u 11:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p