KOSA

Najbolje frizure za večernje izlaske

Više nema dileme pred ogledalom!

Ako ste si već dosadili s uvijek istom frizurom koju nosite navečer, a nemate pojma što bi mogli promijeniti donosimo nekoliko ideja. Šteta je lijepu dugu kosu skrivati iza uvijek jedne te iste frizure, jer frizura kao i make up može u potpunosti promijeniti dojam koji ostavlja vaš outfit. Evo nekoliko prijedloga koji će definitivno razbiti monotoniju.

Retro polupodignuta kosa


Ova frizura uvijek izgleda slatko i zgodno, bez pretjeranog naglašavanja seksepila.  Na još mokru kosu nanesite regenerator u spreju i sredstvo za dobivanje volumena. Odvojite dio kose od kojeg želite napraviti frizuru. Pramenove uz lice izravnajte, a ostatak kose natapirajte. Položite izravnane pramenove preko natapiranog dijela i učvrstite. Sve fiksirajte lakom.

Raščupani valovi


Valovita kosa je seksi jer daje instant „out of bed look. Cure s valovitom kosom samo je moraju raspustiti i malo oblikovati pjenom, dok ostale trebaju oprati kosu proizvodima za volumen. Zatim osušiti kosu preko velike četke povlačeći prema gore zbog još malo volumena. Zatim je potrebno pokoji pramen omotati oko figara i na kraju sve dobro razbarušiti.

Visoka punđa


Chignon punđu obožavamo već nekoliko sezona jer je  jednostavna i efektna, a možete je napraviti svuda: u tramvaju, u hodu ili wc-u nekog kluba. Sigurno i sami znate kako je napraviti, pa nema smisla opisivati magičnu frizuru koja nastaje od jedne gumice i dvije ukosnice.

Sleek kosa


Seksi izravnanu kosu može napraviti svaka žena ukoliko ima dobar alat. Zato investirajte u dobru peglu za kosu i kvalitetno sredstvo za zaštitu od topline, rasporedite kosu u pramenove i ravnajte. Za kraj stavite nekoliko kapi seruma  za sjaj.

Debela pletenica


Ova frizura može super izgledati na nekom ležernijem izlasku poput odlaska u kino. Sve što vam je potrebno je mnogo duge guste kose. Ako vam kosa nije duga- stavite umetak, a ako nije gusta- natapirajte je i tek tada ispletite pletenicu.

Elegantna punđa


Iako izgleda komplicirano, za nju je potrebno samo desetak minuta i odlična je kada se niste stigli naručiti kod frizera, a morate zablistati. Samo dio kose navijte na viklere kako bi dobili na teksturi i volumenu. Kad ste gotovi s uvijanjem, povucite razdjeljak na željenom mjestu i razmislite želite li šiške ili prednje pramenove raspustiti ili pričvrstiti. Svežite labavi rep i jednim pramenom omotajte gumicu, a ostale motajte u raznim smjerovima i pričvrstite, ali pazite da sve bude labavo, umjesto čvrsto umotano. Pramenove koji padaju uz lice ili šiške oblikujte po želji.

Borina Kopčić

foto: InStyle

 

Objavljeno: 03.03.2011. u 19:34
Tagovi: Frizure

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p