KOSA

Najbolje frizure za vruće ljetne dane

5 jednostavnih, a predivnih frizura

ljetne frizure

Ljeti smo uvijek u potrazi za inspiracijom za jednostavnim i efektnim frizurama pod kojima nam neće biti vruće, a opet želimo izgledati lijepo kao da smo se puno trudili. Pronašli smo pet predivnih ljetnih frizura za sve prigode i uz njih vam donosimo upute kako ih na najjednostavniji način napraviti.

Rep s čvorom

Ova frizura odlična je jer će vam maknuti kosu s lica, a opet je dovoljno elegantna da je možete nositi i za dnevni look, ali i za večernji izlazak. Napravit ćete je jako jednostavno i frizura će vam biti gotova u pet minuta. Ako ste kosu tek oprali, pošpricajte je nekim sprejem za oblikovanje, a ako ste je prali prije nekoliko dana, ovaj korak preskočite. Kosu podijelite horizontalno u dva dijela, jedan iznad ušiju, drugi ispod. Podijelite gornji dio na dva dijela i vežite ih u klasični čvor. Zatim podijelite donji dio na pola i zavežite čvor, ali uzimajući uz svaku polovicu po jedan pramen iz gornjeg dijela. Na sam kraj čvora zavežite prozirnu gumicu ili onu u boji vaše kose kako se ne bi vidjela i imate predivnu frizuru!
 ljetne frizure

Dvostruke punđice

Dvije punđice na vrhu ili dnu glave bile su pravi hit u 90-ima, a ove godine doživjele su veliki povratak nakon Coachella festivala kada su ih imale Kendall Jenner i Katy Perry. Jako su praktične za ljeto jer vam kosa neće smetati i neće vam biti vruće, a odlične su za sve prigode, od odlaska na plažu, do dnevne ili večernje šetnje ili izlaska. U našem video tutorialu doznajte kako ih napraviti u manje od pet minuta.
 
ljetne frizure

Zavrnuta niska punđica

Niske punđice odišu posebnom elegancijom pa će vam ova frizura biti idealan ljetni izbor za romantičnu šetnju obalom ili večeru s partnerom. Za napraviti ovu frizuru potrebno vam je svega 10 minuta, a sve što vam treba je nekoliko ukosnica i gumica. Uzmite jedan pramen kose iznad uha debljine 2,5 centimetara i uvijte ga oko njegove osi daleko od lica, prema stražnjem dijelu glave te ga pričvrstite s ukosnicom. Ponovite ovaj korak i s drugom stranom. Skupite ta dva uvrnuta pramena i spojite ih na dnu glave i pričvrstite gumicom. Zamotajte zavezani rep dok ne dobijete željenu punđicu i zatim je učvrstite s nekoliko ukosnica.

ljetne frizure

Pletenica uže oko glave 

Ovakva frizura odlična je za sve koji i ljeti žele imati raspuštenu kosu, ali je opet žele maknuti s lica. Jako je romantična i elegantna pa može funkcionirati u svim ljetnim prigodama i za nju će vam trebati svega 10 minuta. Najprije kosu pošpricajte nekim sprejem za oblikovanje kose. Uzmite dva pramena sa svake strane glave i okrenite svaki u smjeru kazaljke na satu. Zatim jedan okrečite u suprotnom smjeru i malo po malo kako idete oko glave dodajte pramenove kose. Zatim ovaj korak ponovite s drugom stranom i spojite na sredini glave pramenove te ih učvrstite ukosnicama. Za opušteniji look, prstima malo opustite pletenice.

ljetne frizure

Boksačke pletenice

Ne moramo vam ponavljati koliko su boksačke pletenice popularne ove godine, a s obzirom na to da su izuzetno praktične, mogu biti odlična ljetna frizura za bezbroj prigoda. Jednostavne su za napraviti i mogu vam držati cijeli dan. U našem video tutorialu doznajte kako ih napraviti na najjednostavniji način u manje od pet minuta.
   
ljetne frizure
T.K.
Foto: Jure Perišić i Pinterest 
Objavljeno: 29.07.2016. u 12:31

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p