KOSA

Najpopularnije frizure ovog proljeća

Ove frizure hit su sezone

najbolje proljetne frizure
Z
avršio je još jedan modni tjedan u znaku BIPA FASHION.HR-a, a kao i brojne sezone proteklih godina i ove se za frizure pobrinuo Kevin Murphy, službeni sponzor tjedna mode pod vodstvom kreativne direktorice Katice Topčić. A gdje je najbolje potražiti inspiraciju za hit frizure ovog proljeća nego na modnoj pisti? Katica Topčić donosi vam trikove uz koje ćete sami napraviti frizure koje će dominirati ove sezone. 

Lagani valovi

Za reviju Roberta Severa, koji je otvorio BIPA FASHION.HR, Katica nam je rekla kako su napravili jednostavne i romantične street style frizure koje svi mogu rekreirati i sami. Frizura je takva da do izražaja dolazi lijepa tekstura, a kosa je lagano prelomljena i kao takva je nosiva i za večernji i za dnevni izlazak. Katica nam je objasnila kako da ovu frizuru napravimo sami kod kuće.

najbolje proljetne frizure
"Važno je nanijeti dovoljno proizvoda koji će napuniti vlas kako kosa ne bi izgledala pretanko i nakon toga je lagano po sredini pramena prelomiti s figarom. Dok je kosa oko figara, prstima povucite vrhove kako bi oni ostali neuvijeni, a nakon što ste kosu stilizirali figarom, počešljajte je lagano češljem. Ovo je vrlo jednostavna, a efektna frizura, a glavni trik je da uvijete kosu samo po sredini pramena i svakako izbjegnite da vrhovi dodirnu figaro", rekla je Katica.

najbolje proljetne frizure

Frizura s puno volumena

Drugog dana na rasporedu BIPA FASHION.HR-a bili su dizajneri Coded Edge, Obekei., Yuniku, Jamoi i KLISAB. Katica je objasnila kako su se Coded Edge, s obzirom na to da vole avangardu, odlučili za montaže na kosi koje su zašivene koncem za pletenice i tako su fiksirane. Uz urbane kreacije brenda Obekei., frizeri svake sezone naprave i pripadajuće frizure koje prate stil odjevnih komada, a ovoga puta to su bile pletenice koje se preklapaju u obliku zvijezde na tjemenu dok sa strane vise dvije kečkice.

najbolje proljetne frizure
"Za brend Jamoi radili smo jako prirodan i nosivi look. Ako i sami želite napraviti ovakvu frizuru, to možete učiniti tako da nanesete puno Kevin Murphy Anty.Gravity spreja koji će vam dati deblju teksturu vlasi pa ćete kosu lakše oblikovati. Nakon toga, kosu kod korijena jako podignete s Kevin Murphy Doo.Over proizvodom i zatim samo lagano prelomite svaki pramen na sredini figarom te prebacite kosu preko jednog oka. Doo.Over odličan je proizvod jer je kombinacija laka za kosu i spreja za suho pranje te ne zalijepi kosu, ali je prirodno odvoji od tjemena i da joj jako puno volumena", objasnila je Katica.

najbolje proljetne frizure

Svečana frizura

Za brend Yuniko Katica kaže kako su napravili čudesnu frizuru inspiriranu dalekim Istokom, pletenice koje se pletu uz lice, a od kose se stvaraju šiške. i možemo reći kako je to definitivno bila najzanimljivija frizura te večeri. Za modele dizajnerskog dvojca KLISAB frizerski tim napravio je jednostavnu frizuru prirodne teksture s puno sitnih dlačica koje su na pisti lagano plesale kada su hodale. To su postigli tako što su nekoliko pramenova izvukli uz lice, uho i čelo, a efekt je bio jednostavna, ali upečatljiva i nosiva frizura.

najbolje proljetne frizure

Ivica Skoko treću je večer modnog tjedna predstavio svoju novu kolekciju raskošnih, dramatičnih i senzualnih večernjih haljina, a Katica nam je objasnila kako su i frizure bile izuzetno glamurozne kako bi se uklopile u cjelokupnu temu revije. Inspiracija za stiliziranje kose ovoga puta bila je Francuska 40-ih godina prošlog stoljeća i tadašnje koktel frizure. Katica je rekla kako svečane frizure upravo doživljavaju svoj veliki comeback pa se sve dame za posebne prilike mogu poigrati upravo ovakvim frizurama. Naglasila je kako je za svečanu frizuru najvažnije da bude zaista besprijekorna te da svaka dlaka bude na svom mjestu. Glavni trik je velik broj ukosnica kako bi svečana frizura bila izuzetno čvrsto i stabilno napravljena da može izdržati na mjestu cijelu noć ili dan. Zato idući put, ne štedite s ukosnicama!

najbolje proljetne frizure

Konjski rep s volumenom

Modni tjedan zatvorile su revije dizajnerskih imena Luka, Ines Atelier, Marina Design, Arileo i BiteMyStyle by Zoran Aragović. Katica nam je rekla kako su za Luku radili verziju repa koja je uvijek u trendu. To je rep koji je izuzetno lijepo zalizan, a razdjeljak se nalazi na jednoj strani, dok s druge strana pada šiška i malo prekriva uho. Kod ovakvog repa naglasila je kako je najvažnije da je kosa lijepa i zalizana sa sjajnom teksturom.

najbolje proljetne frizure
najbolje proljetne frizure
"Za Arileo smo kreirali niski rep s razdjeljkom na sredini. Takvi glamurozni lijepi repovi, uvijek su u modi te su često prisutni na modnim pistama. Ključno je da ovakva frizura ima puno volumena te da nije zalizana i da ima teksturu i dlačice oko lica. Kada radimo ovakav rep kod kuće, važno ga je nakon što ga zavežemo, natapirati u korijenu, odnosno više puhati volumen nego tapirati. Iznutra ga možemo teksturirati s Kevin Murphy Doo.Over proizvodom kako bi dobili što veći efekt paučine i tako mu dali željeni volumen. Nakon toga češljajte samo površinu kako bi dobili efekt zaglađene kose izvana, a volumen iznutra", objasnila je Katica.

najbolje proljetne firzure

Vjetar u kosi

Za modele koji su nosili kreacije Marina Design osmišljena je malo dramatičnija frizura, odnosno velika kosa koji se na glavi nalazi na pod 45 stupnjeva, a kreirana je sa sirena uvijačima i njome se postigao potpuno francuski štih na modnoj pisti. Za reviju Zorana Aragovića, Kevin Murphy tim uvijek kreira posebno dramatičan look s puno boje, a ove sezone odlučili su se za perike s ombre efektom u zelenoj tirkiznoj, ljubičastoj i ružičastoj boji.

najbolje proljetne firzure
Za reviju Ines Atelier kreirana je lagano slomljena kosa na sredini pramena koja pada preko jednog oka, a Katica objašnjava kako su željeli postići izgled vjetra u kosi. Ako i vi želite ovakvu proljetnu frizuru možete je napraviti uz Kevin Murphy Hair.Resort sprej koji kosi daje lijepu teksturu ako se naprska prije korištenje figara. Još jednu sezonu BIPA FASHION.HR bio nam je odlična inspiracija za predivne frizure koje ćemo nositi ovog proljeća, a na vama je da odaberete barem jednu po svom izboru.

najbolje proljetne firzure

Tanja Konjevod
Foto: Dora Šarić

Objavljeno: 03.04.2017. u 15:30

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p