KOSA

Napravite prekrasne kovrče s peglom za kosu

Jeste li znali za ovaj sjajan trik?
hair 
Dobro ste pročitali - ako se spremate za ljetovanje i u kofer vam nikako ne stanu sva pomagala za izradu odlične frizure, ponesite samo jedno - peglu za kosu. S njome možete izravnati, ali i nakovrčati kosu.

Ako volite izrađivati frizure i njegujete svoju dugu kosu, onda najvjerojatnije doma imate i čitavu artiljeriju uređaja za toplinsko oblikovanje kose. Od fena preko difuzora do pegle i figara, tko bi na ljetovanje mogao ponijeti baš sve što nam treba za lijepu frizuru? Srećom, pegla za kosu nam može poslužiti kao jedini alat za dobar dio frizura. Primjerice, osim očitog ravnanja kose, s njome možete savršeno uviti kosu i stvoriti dojam prekrasne valovite, ali i kovrčave kose. Trik je znati kako postići valove jer nam doslovno svaki model pegle može jednako dobro poslužiti pri friziranju.

Pri uvijanju pramenova, bitno je držati položaj ruke iznad razine brade, a ne uvijati ih odozdo, kao i početi s uvijanjem pojedinog pramena što bliže korijenu kose te ga potom lagano povlačiti prema dolje. Kada ste uhvatili pramen peglom, zakrenite ju za 180 stupnjeva i prebacite ostatak kose preko uređaja. Zatim peglu lagano povlačite prema dolje sve do vrhova. Brzina prolaska peglom po pramenu uvjetovat će čvrstoću kovrče pa ako želite da vam uvijena kosa drži više dana, svakako se posvetite svakom pojedinom pramenu. Jednom kad uhvatite kretnju, kosu ćete s peglom jednostavno uviti u svega nekoliko minuta. Pogledajte tutorial i isprobajte ovaj genijalan trik:
 

J.S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 08.08.2015. u 09:56
Tagovi: Kosa, styling kose

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p