KOSA

Novi trend: bojenje kose Beautyblenderom

Strobing tehnika posvjetljivanja kose

 
Strobing tehnika postala je trend bojenja kose prije nekoliko mjeseci, a radi se o tehnici posvjetljivanja boje kose i naglašavanja njenih kvaliteta. Sada je ova tehnika dobila svoje poboljšanje.

Strobing je prvo bio tehnika u make up-u koja se preselila na kosu, a frizer Jamie Stevens otkrio je novi trik kojim radi strobing, s najpoznatijom spužvicom za nanošenje make up-a, Beautyblenderom.
 
 
Na sličan način kao i posvjetljivanje lica, strobing tehnika bojenja kose posvjetljuje dijelove kose koje bi i prirodno svjetlo koje pada na te dijelove naglasilo i to pomoću kontrasta između nekoliko nijansi svjetlijih ili tamnijih boja od vaše trenutne. Kao uspješan primjer ove tehnike najčešće se navodi model Gigi Hadid i njena boju kose.

  
Frizer Stevens objašnjava kako Beautyblender najprije treba prerezati na pola i zatim bojiti kosu jer mekani i okrugli rubovi spužvice jednolično nanose boju na kosu i stvaraju efekt boljeg stapanja boja. Nismo sigurni koliko će beauty ljubiteljice biti spremne uništiti svoje omiljene spužvice, ali po Instagramu vidimo da je ovakvo bojenje već postalo hit.  
 
 
 
T.F.
Foto: Instagram
Objavljeno: 10.03.2016. u 10:06

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p