KOSA

Novi trendovi u kosi

Naša profesionalna suradnica Ivana Marušić predstavlja look-ove za narednu sezonu

Kada govorimo o kosi i frizurama glavno pitanje koje si morate postaviti jeste: Može li me netko nagovoriti da nosim „to i to"

Mene osobno ne, jer ne volim izgledati kao svaka druga djevojka u gradu. I doista, zar Vam nije dosta klonova Rihanna i drugih zvijezda koje viđamo na ulicama grada? Kosa je dio Vaše osobnosti i svaka je priča za sebe te ne možete očekivati da će Vam sve što vidite u novinama ili na nekoj od slavnih dama pristajati. Sreća je da živimo u svijetu u kojemu nam je dostupna najnovija tehnologija i izumi na području oblikovanja i njege kose.

Upravo radi tih stvari kuće smišljaju kolekcije poput Essential Looks, a koje nama frizerima služe kao smjernice za rad u nadolazećoj sezoni. Sam po sebi Essential Looks je inspirativna bomba koja omogućava jedan pogled unaprijed u razvoju tehnika bojanja i šišanja. Tim stručnjaka iz Schwarzkopfa svake godine u skladu s trendovima kreira dvije kolekcije jesen/zima i proljeće/ljeto.

Prisustvuju tjednima mode u najvećim svjetskim metropolama, iz prve ruke osjete kako diše scena i kolekcija nastaje u skladu s viđenim. Sve kolekcije koje ste imali prilike vidjeti na svjetskim modnim pistama spojene su u jedinstvenu godišnju kolekciju naziva PURE koja sadržava 5 tematski podjeljenih lookova. Pa krenimo redom:

  

UNIFORM


Look se bazira na čistim i snažnim linijama a kombinacija boja je maestralna. Tamne boje su pomiješanje s zelenom-plavom i jesenje žutom. Inspiracija su bile kolekcije poznatih kuća poput Balmaina, Alexandera Wanga te Sportmaxa. Najbolje će pristajati onima čija je kosa gušća i ravna.

 

CYBER SPORT


Za ovaj look kao inspiracija su poslužile kreacije kuće Balenciaga, Gucci i Prada. Temelj looka jeste jaki undercut s mekim vanjskim rubovima popraćen jakim kolorima koji sežu od crne pa sve do modre boje. 

 

PUNK GODDESS


Glavna odrednica PUNK GODDESS look-a je sirova senzualnost.

Ženstvenost koketira s anarhizmom ali na otvoren sexy punk način. Kosa je u ovom slučaju duga slojevito ošišana s under-cutovima s neizbježnim neukrotivim kovrčama koje daju volumen i dinamičnost. Boje su i dalje jarke sa svjetlucavim završecima koji kosi daju luksuzni štih.

 

NEW REBEL


Kosa se namjerno drži neurednom, počešljana u frizure u moshpit štih koje je lako oblikovati. Boje ovoga looka su uglavnom hladne zagasito plave i svijetlo smeđe. Rockerski štih je postignut mekim oblicima i obiljem tekstura a kao inspiracija su poslužili modeli s revija Alexandera Wanga, Topshopa te Ashisa.


BOUDOIR

el1_10_boudoir_003.jpg


Ovaj look nas vraća u 50-e godine kada su vladali senzulanost i romantika. Inspiriran je kolekcijama Marc Jacobsa, Betty Jackson i Dolce & Gabbane.

Kosa je puna, seksi volumena i teksture. Gore spomenutoj ženstvenosti pridonose meki oblici, dok intezivni tonovi tamnocrvene i bakrene boje te živa smeđa, stvaraju dojam raskoši, noćnog ugođaja uz svjetla svijeća.

 

 

 

 

Ivana Marušić

Salon "She"

Lopašićeva 12 a, Zagreb

 

 

 

 

 

Objavljeno: 01.03.2010. u 22:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p