KOSA

Odvažan pristup ljepoti domaćih dizajnera

Posljednji dan modnog spektakla obilježio je inovativan pristup ljepoti
Ovogodišnji petodnevni modni spektakl, BIPA FASHION.HR, završio je u revijalnom tonu. Posljednji dan eventa obilježile su, kao i dosad, majstorski izvedene frizure za koje je bio zadužan Kevin Murphy tim predvođen sjajnom Katicom Topčić, a u području make upa snage su udružili izvanredno talentirani Saša Joković sa svojim timom vizažista, i Ivana Bilandžija Billy koja je bila zadužena za make up modela Ivice Skoke.

Kolekcija Ivice Skoke ove je sezone bila vrlo romantična i sanjiva, a popratile su je zanimljive frizure i konceptualno kontrastni make up.
 
makeup
“Ivica Skoko se ove godine odlučio za totalnu romantiku, odnosno romantičnu kosu podignutu na potiljku i kovrčavu uz lice”, naglasila je Katica Topčić.

Ivana Bilandžija Billy istaknula je kako je make up bio pomalo drugačiji i neočekivan obzirom na zaigrano ženstvenu temu Skokinih kreacija:

“Obzirom da je Skokina kolekcija romantična i malo drugačija od njegovog standardnog senzibiliteta, odlučili smo se na dramatičniji make up u odnosu na kolekciju. Radimo klasičan smokey, pomalo heroin chic izgled, i imamo ruž u tri različite boje, ovisno o komadu koji model nosi. Paleta ruževa čine rozi, crveni i ruž boje lososa, a svježina tena je pojačana highlightom.”
 
makeup
Modeli Ana Marie Ricov drugi su izašli na pistu, i iznenadili nas vrlo šik izborom frizure i make upa.

“Ana Maria Ricov ima prekrasan stil frizure. Djevojke imaju sitne pletenice po glavi, s tim da imaju konope na dnu i laganu teksturu uz lice, paučinu”, objasnila je Katica.

Ovako stiliziranu frizuru popratio je sjajan make up u izvedbi Saše Jokovića.

“Ana Marijini modeli imaju crtu iznad obrva, crveno - smeđi suptilni smokey na očima, i neutralna usta”,
kratko i jasno je istaknuo Saša.
 
makeup 
Vrlo zanimljivu frizuru i make up vidjeli smo i u izvedbi iza koje je stajala kreativna vizija Morane Krklec. Katica nam je objasnila što se točno radilo na Moraninim modelima:

“Djevojke Morane Krklec imaju pundžicu na lijevoj strani: cijela kosa je zalizana na lijevu stranu, podignuta u rolanu pundžu i zatim namještena preko čela."

Strukturiranu crninu viđenu u kolekciji pratio je i pomalo dramatičan make up.

“Modeli Morane Krklec imali su crno - smeđi smokey, tj. crno koje se presijava u ljubičasto i bakreno, spojen sa srebrnom crtom ispod oka, na licu konturu i neutralni ruž”, akcentirao je Saša.
 
hair
Modeli Zorana Aragovića za BiteMyStyle sve su nas oduševili.

“Kod modela BiteMyStyle, Zorana Aragovića, dali smo si oduška i pokušali smo biti doslijedni te nastaviti trend sa zihericama od prošle godine. Radili smo cherokee irokeze od umjetne kose, a prvi model koji izlazi na pistu je i kompletno opšiven biserima”, poručila je Katica.
 
makeup
Uz ovakvu otkačenu frizuru, make up je ostao ženstven, no donekle odmjeren i jednostavan.

“Jarki narančasto - crveni ruž, sređene obrve i sjaj na licu dominantna su obilježja odabranog izgleda”, naglasio je Saša.

Vrlo popularni izgled kose, tzv. mokri look, prihvatila je ove godine Marina design. Katica nam je objasnila proces izrade ovakve frizure.
 
makeup
“Marina design ima wet look koji je izuzetno popularan na pistama ove godine. Kosa je gužvana, mokra, te rolana oko vrata i preko lica.”

Make up pod kreativnom direkcijom Saše Jokovića bio je podjednako avangardan i korelirao je s trendovima viđenima na pistama diljem svijeta:

“Osnovni naglasak ovog looka je tamni, bordo crveni ruž koji je iznutra tamniji, kao svojevrsni ombre efekt.”
 
coded edge
Modni dvojac Coded Edge je, kao i proteklih godina, i ovaj put pripremio pravi beauty spektakl. Vrlo inovativan i efektan make up koji je isticao androgenost modela, savršeno se uklopio u kreativnu ideju Coded Edgea.

“Coded Edge, kao i ranije, na glavi ima montaže, i na tim je modelima kosa stilzirana tako da ima izuzetan volumen na ramenu. Kod modela koji nemaju instalacije na glavi, kosa je rolana i rađene su pletenice”, pojasnila je Katica.

“Ovaj look čine srebrne konture. Igrali smo se i eksperimentirali sa sjajnim efektom”, nadovezao se Saša.
 
ik
IK studio je imao isključivo muške modele, a ideja iza looka Klarićevih modela bila je vizija lijepog muškarca sa stilom.

“Ivica Klarić ima muške modele te se odlučio na moderne muške frizure, pomalo zalizane. Što se make upa tiče, obzirom da se radi o muškracima, samo smo malo hidratizirali lice kremom i pokrili prištiće i podočnjake. Akcent je na prirodno lijepoj koži”, istaknuli su za kraj Katica i Saša.

Jelena Skendžić
Foto: Jure Perišić

Objavljeno: 22.03.2015. u 17:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p