KOSA

Ovaj beauty mit drži vodu

Je li ovo rješenje za suhu kosu?
hair 
Iako beauty mitovi najčešće nisu točni, jedan koji nažalost ne čujemo toliko često, ipak drži vodu. Dapače, ne samo da je točan, već uvelike može pomoći zdravlju vaše kose.

Jeste li ikada čuli da kosu možete oprati regeneratorom i na to odmahnuli rukom jer vam je posve nevjerojatno da bi nešto namijenjeno njezi kose ikada učinkovito moglo oprati kosu? Srećom, ovaj je mit posve istinit zato što čak i regeneratori u sebi sadrže malu količinu tenzida, odnosno surfaktanata - tvari namijenjene micanju masnoće i prljavštine s vlasišta. Premda bi pranje kose regeneratorom bilo neefikasno za nekoga s tankom i masnom kosom, za one kovrčave i suhokose, ovaj je način tretiranja kose kao stvoren i u inozemstvu se već naveliko prodaju tzv. regeneratori za pranje kose (cleansing conditioners).
 
hair
Ne samo da će vaša kosa pranjem kose biti maksimalno pošteđena agresivnog i isušujućeg efekta kojeg ima većina komercijalnih šampona, već će pranjem kose regeneratorom vaše kovrče dobiti lijepu definiciju i djelovati manje suho, kuštravo i ljepše definirano. Postavlja se samo pitanje je li ovakav način tretiranja kose dugoročno održiv zbog eventualnog nakupljanja naslaga na vlasima koje ne ispiremo do kraja. Ukoliko se odlučite isprobati ovaj način pranja kose na sebi, ipak s vremena na vrijeme operite kosu i šamponom, i pokušajte koristiti regeneratore bogate hranjivim uljima, a ne silikonima koji su zloglasni po stvaranju filma na kosi.

J. S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 27.03.2015. u 13:26
Tagovi: Kosa, njega kose

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p