KOSA

Ovo morate znati ako kupujete novo sušilo za kosu

Kako odabrati najbolji uređaj?
hair
 
Što čini sušilo ili, popularnije, fen za kosu dobrim, boljim ili najboljim na tržištu? Je li to njegova cijena, ime brenda koji ga je proizveo ili možda godine garancije koje za njega možete dobiti?

Odgovor je - nijedno od navedenog. Vjerovali ili ne, odličan fen za kosu možete dobiti i po vro razumnim cijenama. No, određeni uvjeti ipak moraju biti zadovoljeni. Donosimo vam top savjete uz koje ćete uspješno odabrati savršen fen za svoje potrebe.

Ostanite zaštićeni
Nisu svi fenovi jednako dobri za vlasi. Unatoč tome što sva toplina jednako oštećuje kosu, i taj dio je neupitan, postoje specifičnoti u tehnologiji fena koje itekako čine razliku. Fenovi koje sadrže turmalin ili keramiku mogu vaše feniranje učiniti zdravijim, odnosno manje štetnim za kosu jer bolje raspoređuju toplinu duljinom vlasi.
 
hair
Birajte lakše uređaje
Odaberete li težak fen, pravilno feniranje kose bit će vam jednako nemogućoj misiji. Što je fen lakši, to ćete bolje i lakše manevrirati samim uređajem, a time ćete zasigurno postići i bolju frizuru.

Pripazite i na jačinu motora

Iako se mi žene rijetko zamaramo specifikacijama elektroničkih i drugih uređaja, stručnjaci tvrde da je jačina sušila za kosu itekako presudna u njegovoj sposobnosti da vam savršeno isfenira frizuru. Snažan dotok zraka omogućava da u manje vremena postignete sjajan efekt na kosi, a time ćete istovremeno i manje štetiti kosi. Birajte sušila jačine 1800 vata ili više, preporučuju frizeri.

J.S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 23.06.2015. u 15:14

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p