KOSA

Petra Nižetić je kraljica hippy chic stila

4 ljetne frizure naše poznate ikone stila

Ova godina rezervirana je samo za hrabre trendseterice koje znaju spojiti naoko nespojive stilove, retro komade s dizajnerskim i modnim komadima, čipku s kukičavim, pletenim te običnim tkaninama, cvjetno s točkastim i obilje boja… U sve to one najhrabrije kombiniraju i kosu koja je neformalno raščupana, valovita i ispletena u najmaštovitije pletenice. Upravo sam tu ideju željela isprobati ove tople sezone, a naša poznata ikona stila Petra Nižetić pokazala se kao savršen model za ovaj ludi trend!

Prvo sam joj produžila kosu s 120 ekstenzija, oprala Plumping.Wash šamponom, nanijela njegu Plumping.Rinse i bogato nasprejala Body.Mass sprejom koji podebljava vlas jer je izrađen moćnom tehnologijom za rast trepavica kako bi dobila deblju, gušću i čvrstu kosu. Sve su to bitni faktori koji nam trebaju kako ekstenzije ne bi načinile nikakvu štetu na prirodnoj kosi. Nasumično sam obojala pramenove trajnom ružičastom, ljubičastom i plavom nijansom, a ostatak ostavila u blond nijansi kako bi nam ostalo dovoljno prostora za svakodnevnu promjenu boje Color.Bugovima u žuto-zelenoj, shimmer-smeđoj, narančastoj, ružičastoj, ljubičastoj ili bijeloj nijansi. Uz sve to zamolila sam kolegicu Fany da nam omota nekoliko ekstenzija koncima u boji kako bi efekt bio još snažniji. Podijelila sam kosu u nekoliko sekcija na koje sam nanijela Hair.Resort sprej od morskih minerala i napravila pužiće od sekcija, zagrijala fenom, ostavila da se ohlade, odmotala, raščešljala prstima i tako je nastala morska valovita kosa s puno boja od sredine prema vrhovima.

Za prvi styling podigla sam kosu oko glave, splela u dvije žito pletenice, pričvrstila ukosnicama i lagano raščupala prstima. Isto sam napravila s drugim stylingom - kosu sam skupila iza uha i plela u kontra stranu. Za treći styling kosu sam rastresla prstima i u kosu dodala kopče od svilenog cvijeća kako bi boho postao romantičan. Kod četvrtog stylinga kosu sam prstima podigla u neurednu punđu visoko na kruni glave, a od pramenova napravila pletenice koje padaju niz cijelu dužinu.                    Plumping.Wash, Plumping.Rinse, Body.Mass, Color.Bug, Hair.Resort


Katica Topčić za Kevin Murphy Hrvatska (FACEBOOK KEVIN MURPHY HRVATSKA)

model: Petra Nižetić

make up artist: Bojan Jončić

photos: Jure Perišić

Objavljeno: 09.07.2014. u 12:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p