KOSA

„Pixie frizuru nosim kao uspomenu na Heath Ledgera“

Simboličan čin glumice Michelle Williams
Kada žena da odrezati svu svoju kosu te isfura pixie frizuru, urednu i laku za održavanje, njene prijateljice shvatit će to kao znak hrabrosti. Ali muškarci ipak nisu tako milostivi. Za takav radikalan rez potrebne su simetrične crte lica, kao i jaka osobnost kako bi žene zbilja isfurale ovakvu frizuru i izbjegle suviše dječački izgled. No čak je i onda muškarcima teško prihvatiti ženu s kratkom kosom.

Možda najbolji primjer jest prekrasna glumica Michelle Williams, koja je nedavno izjavila kako muškarci mrze njenu frizuru. „Kratka kosa mi je doista prirasla srca - s njom se osjećam kao prava ja. I prošlo je mnogo vremena otkako sam imala dugu kosu, otprilike pet godina. Naravno, jedini ljudi kojima se moja frizura sviđa jesu gay muškarci i moje frendice."

Michelle je svoje duge, zlatne pramenove prvi puta drastično skratila u 2007. godini, kada je njena veza s dugogodišnjim dečkom, pokojnim Heath Ledgerom bila na kušnji: „Svoju kosu odrezala sam zbog jedinog straight muškarca koji je volio kratku kosu i ja ju nosim kao uspomenu na tog čovjeka."

Po svemu sudeći, čini se kako ćemo još dulje vrijeme uživati u pixie frizuri lijepe glumice, a da je u dobrom društvu, potvrđuju i primjeri Carey Mulligan i Emme Watson, koje su već odavno shvatile prednost frizure, koja je zapravo vrlo, vrlo laka za održavanje. No hoće li i druge poznate dame biti dovoljno hrabre profurati ovo kao trend, tek preostaje za vidjeti.

 

H.B.

Photo:reddot/splash

Objavljeno: 07.11.2011. u 15:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p