KOSA

Postignite volumen u kosi

Koji su najbolji trikovi za bujnu kosu?

Volumen u kosi san je mnogih žena. No, realnost je često potpuno drugačija. Kosa spuštena na tjemenu ili pramenovi koji padaju uz lice, čak i nakon truda koji ste uložili kod feniranja. Srećom, tržište nudi veliki izbor proizvoda za volumen!
 
Za tanku kosu preporučujemo šampone za volumen, dok će gusta kosa ipak trebati dodatni poticaj u obliku pjene ili pudera za volumen kose. Puderi su izrazito popularni jer pokazuju rezultate na svim tipovima kose i možete ih koristiti na suhu kosu. Jednostavnost njihova korištenja svakako daje prednost prilikom upotrebe, no za sjajnu, ravnu kosu punu volumena pročitajte naših pet trikova.

Pravilna količina proizvoda za kosu

Pjenu za volumen kose nanesite isključivo na korijen kose i pazite da ona nikako nije veća od količine loptice za golf. Veća količina mogla bi napraviti kontra efekt i slijepiti kosu. Ako ste do sada nanosili pjenu za kosu prstima, zamijenite ih ipak četkom s velikim zupcima. Krenite od korijena kose prema vrhu, tako da glavnina proizvoda ipak ostane na korijenu.

Trik s hladnim zrakom

Većina sušila za kosu danas imaju mogućnost izmjene zraka, hladnog-mlakog-toplog. Znamo da će topli zrak najbrže osušiti kosu, no kombinirajte ga s hladnim zrakom. Za postizanje volumena povucite pramen kose preko četke dok sušite kosu toplim zrakom, a zatim prođite pramenom kroz četku i propušite kosu hladnim zrakom.

Promijenite razdjeljak

Kosa se može naviknuti na mnoge promjene, pa čak i na vaš ustaljeni razdjeljak. Kosa često pada spušteno, posebno na mjestu gdje ste ju uvijek razdvajali. Unesite promjene i razdvojite frizuru na drugom mjestu. Korijen kose će ponovo ustati i stvorit će se više volumena.

Iluzija

Magija zvana tapiranje jedna je od najstarijih tehnika za postizanje volumena kose. Izbjegnite izgled ptičjeg gnijezda na glavi tako što nećete tapirati površinski pramen kose, već kosu ispod. Zatim površinski sloj, koji ste odvojili začešljate prema nazad.

Manje je više

Lak za kosu vaš je omiljeni alat za styling? Ne pretjerujte s njime. Za volumen i prirodan izgled podignite pramen kose u zrak i prskajte suprotno od korijena pramena.


Ana Jerneić
 
photos: Vogue Australia
Objavljeno: 29.08.2014. u 10:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p