KOSA

Pramenovi za vašu boju kose

Osvježite frizuru ovog proljeća!

Pramenovi su uz šišanje vrhova jedan od najjednostavnijih načina na koji možete osvježiti svoju zimsku frizuru. Ukoliko niste raspoloženi za neke radikalne promjene- imate sreće, jer ove sezone se nosi prirodan izgled koji se može postići i već blagim nijansiranjem pramenova. Držite se dobrog starog pravila o tri nijanse svjetlijim ili tamnijim pramenovima te pazite da se boje koje imate na kosi lijepo nadopunjuju i naglašavaju te da kontrast nije prevelik.

Kombinacija boje lješnjaka i blond nijansi


Plavi pramenovi lako mogu zaći u područje frizerske katastrofe ako nisu dobro napravljeni i ako nijansa nije dobro određena. Jason Backe, kolorist zadužen za frizuru Miley Cyrus, kaže kako je tajna u tome da nijansa plave boje podsjeća na boju šampanjca: „Neka to bude kremasta blond koja naginje prema zlatnoj, nipošto hladna nijansa, a meka podloga poput one boje lješnjaka, je osnova svega."

Srednja nijansa smeđe i zlatni pramenovi


„Zlaćani pramenovi daju toploj smeđoj kosi va-va-voom faktor!" kaže Tracey Cunningham, zadužena za kosu Eve Mendes te ističe kako je ključ u prirodnosti, a ne debelim pramenovima.

Plavi pramenovi po cijeloj kosi


Za prekrasnu kosu poput Jenniferine, Cunninghamova koristi posebne boje bez amonijaka. Kombinacija nekoliko različitih kremastih nijansi daje fantastičan efekt koji je na kraju balade začinjen s mnogo sredstva za sjaj.

Plava kosa s plavim pramenovima


Michael Canale koji stoji iza frizure Jennifer Aniston opisuje njenu frizuru kao „karamelizirani bob s njenim prepoznatljivim pramenovima boje pijeska koji joj ističu oči". Canale ističe kako je ovo zahtjevna frizura koja traži da sami odredite režim bojanja koji može biti sve između jednom u mjesecu ili u tri mjeseca, ali kada pronađete svoj idealan ritam morate ga se pridržavati.

Tamna nijansa smeđe s crvenkastim pramenovima


Kosa Jessice Albe ovisno o kutu izgleda kao da je  boje vina ili čokoladno smeđa. Trik je u savršeno pozicioniranim i tankim crvenkastim pramenovima. Ovakav efekt se najbolje postiže na kosi koja nije prije tretirana bojom, a Canale ističe kako nema ništa gore od vidljivih pramenova u ovoj kombinaciji boja, pa budite oprezni.

B.K.

foto: InStyle

Objavljeno: 06.04.2011. u 13:12
Tagovi: Kosa, boje za kosu

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p