KOSA

Prati kosu ujutro ili navečer – postoji li razlika?

Utječe li vrijeme kad peremo kosu na njen izgled i zdravlje?
Kad prati kosu
K
ad peremo kosu, ujutro ili navečer, u većini slučajeva ovisi o tome koji smo tip, onaj jutarnji ili večernji. No, postoji li uopće razlika za sami izgled i zdravlje kose?

Uvriježeno je mišljenje da, ako se opere kosa navečer, ona ujutro izgleda masnije. Upravo zbog toga veliki dio žena preferira prati svoju kosu rano ujutro. No, bez brige, kosa ne postaje masnija ako se pere navečer, to je mit koji ne drži vodu. Problem je više vizualne prirode. Kako spavate, pritišćete glavu na jastuk, a to naravno utječe i na sami izgled kose koja gubi prvotni volumen. Zbog toga se zna ujutro činiti masnijom.

Kad prati kosu
Mnoge žene vole s mokrom kosom leći u krevet jer ju oblikuju o određenu frizuru koja onda ujutro bude spremna. No, ta navika nije zdrava za vlasi - mokra kosa je osjetljivija i sklonija pucanju. Kako tijekom sna ležimo na njoj te se često krećemo, tako povećavamo rizik pucanja vlasi. Uvijek spavajte sa suhom i raspuštenom kosom.

Definitivno je bolje kosu prati ujutro, posebice ako imate osjetljivu i oštećenu kosu. Osim toga vaša frizura neće tijekom noći izgubiti na formi i volumenu. Ako ipak niste nikako jutarnji tip, spavajte na svilenom jastuku jer je njegov sastav puno nježniji prema strukturi vaše kose.

M.D.
Foto: Instagram
Objavljeno: 22.06.2017. u 09:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p