KOSA

Prijedlozi za novogodišnju frizuru

Ivana Marušić donosi trendove za najluđu noć u godini
Ukoliko se spremate na doček koji od vas zahtijeva svečani styling, ali i slavljenički make up te dotjeranu frizuru, a nemate ideje što biste mogle napraviti s vlastitom kosom, pomoći bi vam mogli okvirni trendovi iz svijeta frizerskih stilista, koje vam danas donosi naša profesionalna suradnica Ivana Marušić.


„Za početak bih svojim klijentima kao novogodišnju frizuru preporučila nešto što je jako ugodno nositi cijelu noć na glavi. Klijenti su skloni eksperimentima za "najluđu noć ", ali iz iskustva govorim da je uvijek bolje napraviti samo mali pomak na kosi, jer vam u suprotnom frizura doslovno može pokvariti večer.


Ove godine prvenstveno imamo veliki trend pletenica i valova. Lijepe velne vizualno daju punoću kosi, a i jednu neizbježnu ženstvenost osobi koja ih nosi. Zadnjih par godina također se rade frizure koje su jako ležerne i koje uopće ne izgledaju kao da ih je radio frizer, a djevojke izgledaju jako seksi i ženstveno s takvim tipom frizure.

Osim spomenutih trendova na snazi, frizeri učestalo koriste raznovrsne umetke koji popunjavaju ili produljuju kosu te isto tako mogu promijeniti njenu nijansu. Više se ne koriste pojedinačni umetci, koliko repovi ili šiške, pa čak i pletenice umetci. Sve uglavnom prolazi ako imate malo mašte kako ih iskoristiti.


Što se tiče popularnih duljina, danas je jedna od najtraženijih upravo poluduga kosa, koja je uvijek bivala zahtjevnijom za oblikovanje i slaganje u punđe ili malo svečanije frizure, dok nam ona danas dopušta puno igranja i uz malo mašte od kose se mogu napraviti doista čudesne frizure.

Uz umetke, koji su danas must have, izdvojila bih i barem jedan figaro ili peglicu za kosu, kao i poneku traku ili špangicu s ukrasom, tako da svatko može sam sebi napraviti lijepu frizuru, promijeniti boju ili strukturu, iz ravne u konvrčavu i obrnuto.


Želim Vam sjajnu kosu i puno mašte kako biste napravile novogodišnju frizuru što posebnijom.
I zapamtite, kosa je najljepši assesoar na ženi!"

 

Ivana Marušić

Frizerski salon "SHE"

Pavla Hatza 28, 10000 Zagreb

Photo: Ivana Marušić

Objavljeno: 28.12.2011. u 14:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p