KOSA

Popularne kovrče u nekoliko poteza

Zakovrčajte kosu poput profesionalaca
 
Curly hair
Ako za neki tip frizure možemo reći da je svevremenski, onda je to zasigurno za kovrčavu kosu. Naprosto je kovrčavoj kosi, kojoj često daju pridjeve romantična i zavodljiva, teško odoljeti. 

Kada imate kovrčavu kosu zapravo, uvijek imate frizuru, i to za sve prilike. Bilo da je riječ o dnevnom looku koji ćete začiniti divljim kovrčama ili pak simetričnim uvojcima koji su simbol ženstvenosti i glamura idealnim za večernji izlazak. Prirodni kovrčavci znaju o čemu pišemo, a za vas ostale, drage dame, donosimo maleni vodič kako si možete olakšati i priuštiti promjenu koja će vas oduševiti. Dakle, kosu možemo nakovrčati na mnogo načina i uz mnogo rekvizita- raznoraznih četki, tradicionalnih viklera, krpica ili električnim pomagalom- figarom. No, za ovaj naš prijedlog, treba vam samo nekoliko ukosnica, četka, krema za kosu i sušilo iliti fen. Operite kosu i lagano ju prosušite, tako da bude blago vlažna (jer ako vam je kosa previše vlažna, dugo ćete ju sušiti, a ako je previše suha uvojci se neće primiti jer će ih pobijediti vaša prirodna tekstura).

curly hair
Rukama ravnomjerno nanesite kremu za kosu, od vrhova do tjemena. Podijelite kosu pomoću češlja na tanke pramenove. Svaki pramen zarolajte od vrhova prema kraju i na tjemenu ga učvrstite mini ukosnicama. Krenite motati s prednje strane (od šiški) jer ćete tako bolje vidjeti što radite. Nastavite poteze ponavljati dok vam kosa u potpunosti ne bude zamotana u rolice.

Curly hair
Sušilom (po mogućnosti onim koje ima difuzor) osušite kosu dok vam ne bude suha na dodir. Ako niste sigurni je li vam kosa u potpunosti suha, možete ju zamotati svilenom maramom i prespavati kako bi vam se kosa do jutra potpuno osušila. Kada je kosa suha, pažljivo uklonite ukosnice i blagim potezima razdvojite uvojke kako bi oni lagano padali niz lice formirajući prirodan look. 

Curly hair
Ma.D.
Foto: Hairstory studio, Instagram (@sarahangius) 
Objavljeno: 18.07.2017. u 11:43

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p