KOSA

Skraćivanje kose je vodeći celebrity trend

Kako su zvijezde u godini iza nas nosile kratku kosu?
Poznate zvijezde su redom skratile svoju kosu
 
Ošišati dugu i njegovanu kosu najčešće nije jednostavna odluka, no američke zvijezde ju ne donose s prevelikom bojazni. Eksperimentirati sa zanimljivim dužinama i bojama stoji u opisu njihova posla, a odlučiti se na drastičan korak jednostavno je kad iza vas stoji vojska profesionalaca zaduženih za kosu, make up i odjevni stil. Unatoč konstantnoj potrebi da se zanimljivim lookom izdvoje iz mase, 2014. nisu toliko obilježile ekstremne celebrity frizure i boje - već povratak jednostavnosti skraćivanjem valova kose.
 
Emma Stone
Emma Stone se na premijeri Birdmana na Venecijanskom filmskom festivalu pojavila sa novom sofisticiranom, a opet ležernom frizurom, bobom sa šiškama na stranu koje su savršeno uokviravale Emmine delikatne crte lica. Oduševljeni smo i bakreno crvenom nijansom kose koja joj odlično pristaje uz ovu frizuru.
 
Jennifer Lawrence
Mlada Jennifer Lawrence je 2014. iznijela još drastičniju promjenu kose, šik pixie frizuru s protanjenim krajevima. Je li ovo bila pozitivna promjena naspram senzualne duge kose koja je davala dozu ženstvenosti njezinim mladenačkim crtama lica - prosudite sami.
 
Kaley Cuoco
Vrlo sličnu frizuru ošišala je nedavno i nestašna Kaley Cuoco. Obzirom na vrckavi Kaleyin karakter, ova androgena frizura joj savršeno pristaje.
 
Kristen Stewart
Kratku kosu sjajno je iznijela mlada buntovnica Kristen Stewart koja tumači glavnu ulogu u novome hitu Camp X-Ray. Radi se o asimetričnoj, modernoj intepretaciji pixie frizure sa dubokim razdjeljkom.
 
Shailene Woodley
Dozu odvažnosti pokazala je Shailene Woodley kad je za ulogu tinejdžerice Hazel u Grešci u našim zvijezdama ošišala svoje prekrasne valove u relativno neuglednu, jednostavnu frizuru. Koliko se njoj svidjela promjena vjerojatno najbolje svjedoči činjenica da je Shailene za vrijeme šišanja plakala što je i dokumentirano viralnim videom koji je obišao svijet.
 
Taylor Swift
Taylor Swift je svoju kosu također drastično skratila, no ipak zadržavši dozu klasike koju je i ranije njegovala u svojem stilu. Ova pjevačica odlučila se na duži bob kojeg je oblikovala u lepršave kovrče koji komplimentiraju njezinom obliku lica.
 
Scarlett Johansson
2014. ju obilježila i drastična promjena dužine kose senzualne glumice Scarlett Johansson. Ova novopečena mama i zvijezda filma Lucy time je pokazala da senzualnost ne korelira nužno s bogatim plavim uvojcima koje su još od polovine prošlog stoljeća sinonim za seksipil i ženstvenost.
 
Jelena Skendžić
Foto: Guliver Images/Getty Image, Instagram

Objavljeno: 05.01.2015. u 17:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p