KOSA

Što koristiti prije - šampon ili regenerator?

Koji je ispravan način pranja kose?
regenerator i šampon
K
ada ste pročitali naslov možda ste pomislili da se takvo što uopće ne dovodi u pitanje i da je sasvim jasno, a i na većini regeneratora je navedeno, da se koriste nakon šampona. Ali što bi se dogodilo kada bi potpuno preokrenuli svoju rutinu njege kose?

Od kada postoje šamponi i njihovi njegujući pomoćnici - regeneratori, od tada se zna da se potonji uvijek koristi na samom kraju, ali povremeno je dobro malo uzdrmati rutinu. Ako ste oduvijek proizvode za kosu koristili na klasičan način, možda ste primijetili da su vam nakon nekog vremena prestali djelovati. U tom trenutku trebali biste preokrenuti rutinu i najprije koristiti regenerator. 

regenerator i šampon
Znanstvenici koji stoje iza brendova Unilever i L'Oreal došli su do zaključka kako je obrnuti redoslijed rutine njege recept za mekšu i voluminozniju kosu, pogotovo kod osoba koje imaju tanke vlasi. Regenerator djeluje tako da jača prirodni zaštitni sloj kose i zaglađuje kutikulu te kosi daje sjaj, a ako nakon njega nanesete šampon, on će isprati višak proizvoda koji bi mogao otežati kosu i ostavit će vlasi sjajnima i lepršavima. 

regenerator i šampon
Od zamjene proizvoda u rutini njege kose najviše mogu profitirati oni koji kosu peru svaki dan, odnosno oni čija kosa je oštećena i suha od previše šampona. Ako najprije nanesete regenerator spriječit ćete da se prirodna ulja s vlasi isperu i ostave ih suhima. Ovaj malo drugačiji način njege ne preporučuje se onima koji se bore s neukrotivom kosom s puno volumena, a ako ste negdje između i nemate niti tanku, ali niti jako voluminoznu kosu, izokrenite svoju rutinu za početak samo jednom tjedno. U svakom slučaju, testirajte svoju kosu i vidjet ćete što joj najbolje odgovara.

T.K.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 13.04.2017. u 13:33

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p