KOSA

Što s frizurom za Novogodišnju noć?

Prijedlozi naše stručne suradnice Ivane Marušić

Kao što je već svima poznato, kosa je najljepši asesoar koji žena može imati, te je potrebno obratiti pažnju na njegu, boju, i pravilan odabir frizure.

Ukoliko bismo ovogodišnje trendove sveli na jednu zajedničku parolu ona bi bila ležernost i opuštenost, dok je ukočena i natapirana frizura -Bogu hvala- već odavno stvar prošlosti.

Ukoliko se pitate što s kosom za Novu Godinu, a da budete u trendu i da vam u konačnici frizura pristaje, navest ću vam nekoliko dobrih primjera sa svjetske showbizz scene.

 

CAREY MULLIGAN

Plava kratka kosa je uvijek hit, pogotovo ukoliko je malo tamnija pri korijenu. Lagano asimetrično počešljana kosa, razigrana i sjajna daje posebno otmjen look.

SIENNA MILLER

Idealna frizura za poludugu ili dugu kosu. Svakako obratite pažnju na oblik lica i da vam gornji dio kose ne bude isuviše napuhan. U ovom slučaju polako s lakom za kosu jer se frizura u jedan tren može pretvoriti u ukočenu punđu koja vam može nadodati nekoliko godina.

KEIRA KNIGHTLEY

Ukoliko imate bob a dosadilo vam ga je nositi ravno, dovoljno je malo zgužvati kosu i dobiti blage valove. U ovom slučaju razdjeljak se nosi sa strane.

KATE MOSS

Popularna "Bed Hair" frizura koju je isfurala Kate Moss je teža za izvesti. Potrebno je da kosa izgleda čisto, svježe i seksi razbarušeno a da se izbjegne raščupani look. U ovom slučaju je potrebna dobra pegla za kosu, a potom pjena, pomoću koje ćete namjestiti i lagano fiksirati razbarušene pramenove.

ALEXA CHUNG

Ležerna polu-punđica je seksi i neopterećena te najbolje pristaje na poludugoj kosi. Za ovu frizuru dovoljno vam je nekoliko ukosnica i malo laka za kosu. Ukoliko vam je kosa ravna možete ju blago nakovrčati te time dobiti dodatni volumen.

BLAKE LIVELY

Ukoliko i dalje niste sigurni što napraviti s kosom, spas dolazi u obliku repa. Rep sa šiškom, rep bez šiške, u bilo kojem obliku, spašava stvar.

 

I za sam kraj zapamtite, kao što nekad možemo pretjerati s odjećom isti je slučaj i s frizurom, te je u slučaju kose najbolje primijeniti zlatno pravilo: manje je više.

Želim vam lijepu kosu u Novoj Godini i p.s. šljokice su strogo zabranjene:)

 

Ivana Marušić

Frizerski salon "SHE"

Lopašićeva 12a, Zagreb

 

 

 

 

Objavljeno: 29.12.2010. u 13:41

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p