KOSA

Što s kosom preko ljeta?

Savjetuje Ivana Marušić

Kad govorimo o ljetnim frizurama odmah mislimo na nešto ležerno i lako održivo.

Na ljetovanju rijetko tko ima volje i vremena da kosu pere svaku večer te je pri tom fenira ili pegla. Upravo iz navedenih razloga uvijek tragamo za praktičnim frizurama koje nam ne oduzimaju mnogo vremena, a izgledaju lijepo.

Za sve one dame koje imaju kratku ili poludugu kosu, savjetujem da svoje šišanje i bojanje obave prije odlaska na ljetni odmor. Sa sobom uvijek ponesite preparate za zaštitu kose od sunca jer doista uvelike pomažu da kosa ostane zdrava a samim time lakša i podatnija za izradu frizura.

Pjena za kosu i ulje jako su dobra kombinacija ukoliko želimo dobiti pomalo raščupani izgled koji u isto vrijeme izgleda nehajno i seksi. Duge kose najbolje će funkcionirati u ležernim punđicama koje možete po želji postaviti nisko na zatiljku ili na vrh glave. Uz punđicu -za koju vam doista ne treba ništa više od gumice i par ukosnica- lijepo će prianjati neki od ukrasa za kosu koje možete naći u svim high street trgovinama. Rajfovi, ukrasne špangice, trakice za kosu od raznih materijala kopčice- sve dolazi u obzir.

Iznimno popularna frizura ove sezone jest pletenica koju možete splesti oko glave ili napraviti raskošnu nisku pletenicu koju lagano raščupate kako bi se dobio dojam punoće. Ukoliko volite raspuštenu kosu s blagim valovima dovoljno je da ponesete nekoliko viklera i namotate ih nakon plaže te ostavite na kosi kojih sat-dva. Morska voda daje kosi jako lijepu strukturu te se vlas učvrsti i lakše vam je postići željeni volumen.

Ukoliko je potrebno, ponesite sa sobom regenerator u spreju koji možete prskati po kosi, čak i dok ste na plaži. Što se kratkih frizura tiče, ovdje nema puno dileme. Ukoliko šišanje obavite prije odlaska na godišnji odmor, garantirano je da ćete tijekom ljeta imati najmanje posla oko svoje kose. Za kratku kosu potrebno je tek malo pjene i spretan rad prstima kako biste dobili željenu formu. Na kratku kosu također će lijepo pristajati trakice i ukrasi koji će vašoj frizuri dati dozu šarma.

 

Lijepu, sjajnu i "raščupanu" kosu vam želim:)

Ivana Marušić

Salon "She"

Pavla Hatza 28, 10000 Zagreb

Facebook: She Cuts Your Hair

Objavljeno: 13.06.2012. u 13:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p