KOSA

Što sa šiškama?

Ideje što učiniti kada vam dosade šiške!

Šiške su jedan od omiljenih „asesoara" svakoj frizuri te ako su dobro ošišane uistinu mogu napraviti čuda za najobičniju frizuru.

Svejedno ima dana kada ih ne možemo smisliti. Kada bi ih najradije srezali u korijenu, počupali ili vratili vrijeme na trenutak prije nego je frizerka napravila prvi potez škarama. Ako vam već polako idu na živce ne razmišljajte o njima kao o dijelu kose, nego kao o ludom modnom dodatku s kojim možete činiti sve što vam padne na pamet.

Derek Lam, Balmain i Preen su tako za proljeće predložili jedan sasvim ležerni look sa šiškama koji je u potpunom skladu s trendom sedamdesetih kojem teško možete pobjeći.

Balmain

Jane Birkin 21. stoljeća nosi nešto rjeđe šiške (kakve je nosila Heidi Klum prije nekoliko godina), dovoljno duge da samo ležerno padaju preko obrva. Možete ih nositi s razdjeljkom sa strane ili na sredini, a možda i uvinute prema iza kao na reviji Dereka Lama.

 

Derek Lam i Preen

Marni i Jean Paul Gaultier predlažu rockerske šiške. Kod Jean Paula Gaultiera one su nešto čupavije i natapirane u stilu Joan Jett, dok su u kući Marni duge i zalizane u stranu preko čela.

 

Marni i Jean Paul Gaultier

Dior, Prada i John Galliano su se odlučili za retro pristup. Diorove djevojke imaju jako kratke Bettie Page šiške (Oprez! Ovakve šiške su jako teške za održavanje), dok su frizure s Prade i Galliana prikladnije za šiške koje puštate da rastu.

Dior

Oblikovane u uvojke u stilu ludih dvadesetih godina 20. stoljeća izgledat će fenomenalno u petak ili subotu navečer.

 

Prada i John Galliano

Ako vam se prijedlozi s pista ne sviđaju, postoji nekoliko klasičnih lookova sa šiškama koji uvijek funkcioniraju. Možete ih jednostavno učvrstiti ukosnicama sa svake strane tako da se stope s dugim pramenovima ili ih natapirati, učvrstiti na tjemenu i ostatak kose skupiti u rep.

Možete ih sakriti rajfom ili trakicom za kosu, ali i (ukoliko su dovoljno duge) oblikovati u victory roll za dašak retro chica.

Borina Kopčić

foto: Style.com

 

Objavljeno: 25.01.2011. u 15:06
Tagovi: Kosa, Frizure, šiške

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p