KOSA

Superiorna alternativa slanom spreju za ljetne frizure?

Da, molim!
hair

O
sim ako ste rođeni s genima supermodela koji već po ustanku iz kreveta izgleda kao milijun dolara, vjerojatno ljeti posežete za preparatima koji će vas približiti tome cilju. Proizvodi za samotamnjenje, bronzeri, iluminatori i sočni ruževi u jarkim bojama samo su dio ženske must have artiljerije.


U nju ubrajamo i slani sprej za prekrasne valove u kosi, no čini se da će tzv. morske maglice za kosu zamijeniti - šećerna varijanta. Naime, brojni renomirani brendovi kozmetike za njegu kose već su na tržište počeli izbacivati upravo šećerne sprejeve, nekonvencionalne proizvode za stiliziranje kose koji rade sve ono što i slani sprej - ali bez faktora isušivanja vrhova. Ekstrakt šećera služi kao hidratantni sastojak sprejeva nove generacije za oblikovanje valova s plaže, a kemičar koji već godinama radi u polju kozmetologije, Randy Schueller, preporučuje nam da se okrenemo proizvodima koji u sebi sadrže mješavinu ekstrakta šećera i polimerima poput PVP ili VP/VA copolymera koji služe za oblikovanje i postojanost frizure.
 
hair
Za postizanje optimalnih valova u kosi, fokusirajte se na nanošenje proizvoda na donju trećinu kose i vrhove, te ih lagano gužvajte prstima, no pazite da ne pretjerate, upozoravaju stručnjaci. Naime, šećer ima higroskopska svojstva pa bi vam kosa po nanošenju pretjerane količine mogla postati nepotrebno ljepljiva.

J.S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 13.07.2015. u 13:02

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p