KOSA

Top 3 hit frizure za proljeće

Ove 3 frizure dominirale su modnim pistama
hair 
Nakon što su diljem svjetskih metropola, uključujući i hrvatsku, završili tjedni mode koje smo s iščekivanjem popratili, sjajna stilistica kose, Katica Topčić, s nama je podijelila uvid u trendove koji tresu svijet kose.

Ovo proljeće obilježava povratak retro izgledu kose, točnije 1960-ima i 1970-ima, no izgled kose je mnogo sofisticiraniji i u pravilu uvijek ima moderni obrat koji kosi daje zanimljivost, teksturu ili finiš kakav ranije nismo mogli vidjeti. Trend za proljeće diktira oblikovanje i stilziranje kose koje je voluminozno, atraktivno i ženstveno ili je pak strukturiran, elegantan i nježan. Mokri izgled kose je također dominirao modnim pistama ove godine, a za vas smo u nastavku sumirali trenutačno aktualne trendove u svijetu frizura.
 
kosa
Na reviji ELFSa vidjeli smo prekrasnu i vrlo modernu frizuru inspiriranu retro stilom, odnosno 1970-ima. Kosa isprezentirana na modelima nije bila savršeno počešljana niti suviše uredna, već pomalo razbarušena, bujna, divlja i seksipilna. Upravo zbog toga što nije precizno stilizirana, ovakva frizura ostavlja prostor nesavršenostima i nije suviše zahtijevna za samostalnu izradu, a za proljeće je savršena - pogotovo ako je uparimo s efektnim make upom.
 
kosa
“Volumen je na profilu, valovita i teksturirana kosa je na sredini, i na kraju kosa uvijena s obje strane se zatim veže u čvor kod zatiljka. Također je jako moderno imati duboku šišku koja pada preko oka”, prokomentirala je Katica.

Drugi trend vidljiv na revijama ove godine, poput revije eNVy rooma, također ide u smjeru 1970-ih, a izvesti ga mogu sve žene s dugom i poludugom kosom koja prirodno nema jako kovrčavu teksturu. Kosa koja je prirodno tanka i ravna te teško postiže veliki volumen, izgledat će odlično s ovom frizurom.
 
 envy
 
Kao što je Katica tada naglasila, uz proizvode poput Kevin Murphyjevog Texture Mastera, koji kosi daje visoki sjaj i čvrstoću, te Session Sprayja i Shimmer Shinea istog branda, ova frizura nije suviše problematična čak i za samostalnu izvedbu.

“Ovdje imamo nisku stiliziranu pundžu u fokusu. Opet pratimo 1970-te: frizura je jako glamurozna, zalizana, čista - sa strogim razdjeljkom po sredini: kosa koja mora izgledati skupocjeno”, naglasila je Katica.

Posljednji krik mode u svijetu frizura čini i kosa stilizirana na relativno jednostavan, sportski chic i pomalo futuristički način koji je istovremeno ležeran i elegantan. Radi se o frizuri s revije Kralj i Krajine koja je ideja crpila iz ovogodišnjeg trenda sjajne i mokre kose, viđenog na svim relevantnim tjednima mode ove godine. Kosa je svezana u rep - visok ili nizak, ovisno o dužini vaše kose - i cijeli izgled kose je strogo začešljan i gotovo zalizan.
 
kosa
“Ovdje se radi o prekrasnoj frizuri koja je inače bila jako popularna ove godine na svim tjednima mode diljem svijeta. Za njega smo koristili Texture Master, sjajan proizvod za ovakve frizure”, potvrdila je Katica.

Jelena Skendžić
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 23.03.2015. u 15:53

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p