KOSA

Treba li naša kosa 'liječnje' nakon ljeta?

Donosimo vam savjete poznate hair stilistice 
Kosa

Svi želimo imati lijepu, zdravu i sjajnu kosu. Baš onakvu kakvu viđamo na supermodelima. Kosa odnosno frizura na neki je način, produljeni dio naše osobnosti. Nerijetko, boja kose i način na koji ju nosimo, odražavaju naš karakter. Što nam je činiti s dragom nam kosom, nakon ljetnog razdoblja kada smo sve tretmane stavili na stand by i dopustili si svakodnevicu lišenu gotovo svih beauty sitnica za kosu, odgovorila nam je Katica Topčić, hair stilistica i vlasnica poznatog zagrebačkog frizerskog salona Fabula De Forma.

Nakon ljeta kada smo imali "sve 4 u zraku" i dali si za pravo većinu obveza staviti na čekanje, ali i odmoriti se od nekih termina kojima inače "robujemo" (primjerice bojenju kose, šišanju i slično). Htjeli, ne htjeli, jesen nam je pokucala na vrata i vrijeme je da stvari (čitaj: kosu) ponovno uzmemo u svoje ruke. Nema više zabušavanja. Nakon valova u kosi, mirisa mora i soli, vrijeme je za detaljnu obnovu i zamjene fraza "vjetar u kosi" u "sjaj u kosi". Ako do sada još niste, trebali biste ozbiljno razmisliti o zakazivanju termina kod svog frizera. Nakon mora i sunca trebali biste napraviti detox i kosu nahraniti proizvodima na bazi matičnih stanica voća i povrća, ali i odrezati ispucali dio kose jer se često taj dio nikada ne oporavi, rekla nam je Katica.

Katica

Katica Topčić

Mnoge dame imaju obojenu kosu, a ona posebice sada, nakon soli i sunca, treba dodatnu njegu. Pod utjecajem ljetnih čari, kosa je zasigurno, izgubila boju i sjaj kakav ste imali prije odmora. Stoga biste trebale uz bojenje korijena, na cijelu dužinu nanijeti polupermanentnu boju bez amonijaka (preljev). Katica upozorava, nikako nemojte nanositi permanentnu boju, jer vam amonijak može dodatno oštetiti dužinu vlasi. 

"Volim prirodnu kozmetiku koja ne koristi štetne agente poput sulfata i parabena te koristi prirodne resurse poput matičnih stanica iz voća i povrća, kao i esencijalna ulja iz organski uzgojenog bilja. Trenutačno je u mom salonu najtraženiji tretman Treat.me (mezo terapija za kosu) iz linije Kevin Murphy. Riječ je o snažnoj infuziji za dehidriranu i oštećenu kosu. Bogata je vitaminima, proteinima te agentima za pomlađivanje vlasi.", podijelila je s nama Katica. 
Katica
No, budući da smo svi jedinke, svatko od nas mora, individualno odabrati "koktel lijekova" za svoju kosu, ovisno o tipu i potrebama kose. Ako još niste sigurni kako biste opisali svoju kosu i ne znate koje su njezine potrebe, profesionalnu pomoć možete potražiti na stranici brenda Kevin Murphy gdje ćete pronaći test za analizu kose pomoću kojega ćete doći do odgovora i savjeta koji su namijenjeni baš vama odnosno vašoj kosi. Ako imate nedoumice i pitanja, simpatična Katica kaže da svoje upite možete poslati i na Kevin Murphy Croatia gdje će vam biti na raspolaganju ona i rado će vam dati odgovore i savjete za njegu kose. 

"Kada je u pitanju kovrčava kosa, morate znati da kovrčavost uzrokuje nedostatak vlažnosti, zbog čega kosa prima vodu iz okoline. Borbu protiv dehidrirane vlasi započnite koristeći šampon i balzam iz linije Repair.me koji će nahraniti kosu. Nakon toga nanesite Repair.me live in regenerator za kosu koji se ne ispire. Nakon toga Killer.Curls, balzam na bazi kreme koji se nanosi na vlažnu kosu kako bi ujedno njegovali i formirali kovrče.", savjetuje Katica.


Kosa

Kovrčava kosa poprilično je suha kosa i rijetko se masti. Iako kovrčave djevojke misle da su zbog toga prave sretnice, jer kosu mogu prati jednom tjedno, Katica savjetuje da bi kosu trebale prati dva do tri puta tjedno i nanijeti sve navedeno, kako bi kosa dobila dovoljno hrane i vlage iz proizvoda. Zauzvrat ćete dobiti zdrave i sjajne kovrče. Također, doznali smo i da na zdravlje naše kose utječe hrana koju konzumiramo. Budući da je jako važno kako se hranimo, važno je konzumirati svježe namirnice bogate vitaminima i mineralima, proteinima i omega uljima, kako bi naša kosa bila sjajna, zdrava i čvrsta. Katica ističe da su i svjež zrak kao i vježbanje vrlo važni.

kosa
Sada znate što vam je činiti. Zatražite svog frizera da vam napravi program njege kose u salonu. Neka vam da i prijedloge koji su proizvodi važni za zdrav korijen vlasi, jer u jesen dolazi do velike izmjene vlasi i kosa nam pojačano ispada što može dovesti do velike prorijeđenosti na vlasištu. Katica je uputila poziv, kako biste bili sigurni i spremni, ali i bezbrižno zakoračili u jesen, da isprobate Kevin Murphy proizvode iz plumping linije. Riječ je o proizvodima na bazi đumbira i koprive koji su antiseptični i potiču mikrocirkulaciju. Ne zaboravite, samo dobrom prokrvljenošću korijena kose, dobit ćete zdravo tjeme i zdravu kosu.


Foto: PR, Unsplash, Pexels
Objavljeno: 08.09.2017. u 13:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p