KOSA

Trend ili trash: holografska kosa?

Pomalo neobičan trend
holografska kosa
K
ada govorimo o trendovima u bojenju kose, čini nam se kako ove godine doista granice ne postoje. Već smo vidjeli zaista svašta, od kose u duginim bojama do dvije različite boje podijeljene ravnom linijom, a sada su Instagram okupirale holografske boje.  

Frizeri su mističnu i začaranu boju kose podigli na višu razinu i kreirali holografsku kosu. Trend ovako obojene kose započeo je u frizerskom salonu Ross Michaels Salon u Seattleu, a tamošnji frizeri kreirali su ga s Pravana bojama. Kako bi stvorili hipnotizirajući holografski efekt koristili su tamno ljubičastu, lavanda ljubičastu i svjetlo plavu, a za zaključavanje molekula boja u blond nijansu, poslužio im je Olaplex.

holografska kosa
holografska kosa
holografska kosa
Pojam holografski zapravo opisuje najčešće srebrnu boju koja se na posebno čaroban način prelijeva u duginim bojama, a kada je u pitanju kosa, takav efekt postiže se pastelnim nijansama na sivo-srebrnoj ili blond podlozi. Rezultat je do sad neviđen efekt pa kosa djeluje kao da je prozirna, a ustvari je toliko sjajna i dinamična da izgleda poput holograma. Ovakva frizura je zaista jako zanimljiva i fotogenična pa ne čudi njena popularnost na Instagramu, ali postavlja se pitanje koliko je nosiva te koliko se brzo boje ispiru. Takve pastelne boje najčešće su polutrajne jer se ispiru nakon samo nekoliko pranja, ali efekt je zaista predivan pa premda samo na tjedan dana.

holografska kosa
holografska kosa
T.K.
Foto: Instagram
Objavljeno: 11.04.2017. u 12:25

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p