KOSA

Tri najbolje frizure sezone

Frizure s Cannesa na mladim hrvatskim glumicama

Partner Internacionalnog Filmskog Festivala u Cannesu već više od 30 godina je Dessange koji svake godine prati najveće zvijezde koje se penju slavnim stepenicama crvenog tepiha.

Prepoznatljivost marke Dessange u svijetu glamura i mode: mitski plavu boju kose Brigitte Bardot je kreirao upravo Dessange te njezin poznati chignon, poznato raščupano-počešljano za Meg Ryan, prva kratka kosa Sharon Stone, svi glamurozni lookovi Ume Thurman.
 
Izdvajamo i tri ikone posljednjeg Filmskog Festivala u Cannesu, a to su uvijek atraktivna Scarlett Johansson sa zaglađenom klasičnom punđom, Bérénice Bejo sa zaglađenom kosom sakupljenom u rep i prelijepa Cara Delevingne s kosom moderno stiliziranom sa strane. Svi lookovi Dessangea uvijek su u osnovi isti no detalji su ti koji svaku Dessangeovu frizuru čine ponovno novom, modernom i glamuroznom. Još jednom Dessange u osnovi ne mijenja svoj DNA već evoluira i pomlađuje se i upravo zbog toga brend Dessange je broj jedan u svijetu što se tiče stiliziranja kose.
 
 
 
Stephanie Bodin iz Dessangea otkrila je četiri trendi frizure koje će biti hit na ovogodišnjem Festivalu u Cannesu. Kada dolaze u hotel, glumice će najčešće birati raspuštenu blago kovrčavu kosu dok će za intervjue biti hit kosa zavezana u konjski rep i zamotana u punđu. Za crveni tepih najpopularnija frizura bit će lažni bob s jedne strane, a za večeru u Cannesu frizura napravljena od čvorova kose.
 
 
Maksimalno vrijeme koje je potrebno za napraviti frizuru na Festivalu u Cannesu je samo 30 minuta, a u dva tjedna koliko Festival traje zakazano je čak 1000 termina za izradu frizura. Na tih 1000 termina potroši se čak 300 lakova za kosu i nevjerojatnih 30 000 ukosnica.
 

 
U subotu 14. svibnja, frizerski salon Dessange Paris u Zagrebu pripremio je pravi show na temu Filmskog festivala za svoje klijentice te ugostio mlade lavice hrvatskog glumišta Sementu Rajhard, Anju Matković i Anđelu Ramljak. Mlade glumice uživale su u ritualima Kerastase, jagodama i šampanjcu, a uz profesionalne ruke make up artistice Snježane Raguž sve su blistale poput zvijezda na Festivalu u Cannesu. Za potpuni styling pobrinula se naša poznata zagrebačka dizajnerica Martina Budek za Aman. Među poznatim klijenticama salona toga dana ugostili su i nagrađivanu hrvatsku pijanisticu Vlastu Gyro. Inspirirani Filmskim festivalom u Cannesu stilisti salona Dessange u Zagrebu napravili su svoju varijantu glamuroznih frizura u glavnoj ulozi hrvatski mladih glumica.
 
 
  
Sementa Rajhard nosila je popularni lažni bob koji smo ove godine vidjeli u gotovi svim glamuroznim prilikama. Za ovu frizuru potrebno je jako dobro izraditi kosu četkom tako da dobijemo puno volumena u kosi. Za dodatan volumen korišten je Code volume spray. Za dodatan efekt može se koristiti figaro. Pri kraju se kosa skupi u rep koji se uvije i kopča na potiljku ukosnicama. Cijela fizura završava se lakom za kosu Code.
 
Sementa je 25-godišnja je mlada Riječanka, trenutno studentica Poslovne ekonomije i financija na sveučilištu Baltazar, vlasnica Zabavnog parka Adria. Sementa je poznata po svojem glumačkom i glasovnom talentu. Utjelovila je lik Stelle u istoimenoj tv seriji gdje je pokazala izniman talent i stekla naklonost publike i struke. Glumila je u mjuziklu Zeleno Blago te dječjim predstavama, a mlađa publika ju je posebno zavoljela kroz lik Ane u sinkronizaciji poznatog Disneyevog crtanog filma Frozen. Ovoga ljeta Sementa završava snimanje filma Zona Zamfirova - Vrati se Zone.
  
  
 
Anđela Ramljak nosila je kosu sakupljenu i isprepletenu tehnikom vezanja pomorskog čvora. Prije samog slaganja pletenice potrebno je kosu izraditi četkom kako bismo je pripremili za pletenje. Kako kosa ne bi klizila korištena je Code pasta koja je lijepo zagladila kosu te je nije učvrstila ni zamastila. Ova frizura se slaže od potiljka prema naprijed pletenjem kose čvor po čvor. Na samom kraju pletenja frizura je dodatno učvršćena ukosnicama i Code lakom za kosu. 

Anđela je mlada, osebujna glumica vrckavog karaktera koja je nakon Tekstilno tehnološkog fakulteta upisala Akademiju dramskih umjetnosti 2009. te je uspješno završila u rujnu 2014. godine. Upravo njenu generaciju, koja je oduševila svojim studentskim ispitom Tartuffe, a koji je Anđeli donio dekanovu nagradu i nominaciju za nagradu hrvatskog glumišta, mnogi nazivaju jednom od najboljih generacija mladih glumaca posljednjih godina. Anđela je svoja početna glumačka iskustva stekla u prvoj hrvatskoj tv sapunici Zabranjena ljubav gdje glumi mladu ljepuškastu policajku, kratke posvijetljene kose pomalo dječačkog izgleda. No, Anđela se okreće kazalištu gdje dobiva nova iskustva i izazove. Jedan od takvih izazova je i predstava Zagrebačkog kazališta mladih, nastala u režiji Renate Carole Gatice. Svoju premijeru na daskama ZeKaEma doživjela je u glavnoj ulozi Antigone. U postprodukciji je dugometražni igrani film Anka u kojemu glumi i poznati bivši francuski nogometaš Eric Cantona, a uskoro se na HTR-u očekuje pilot serija Kvaka u kojoj Anđela glumi lik Marte.
 
 
Anja Matković imala je lepršavu Dessange frizuru poznatu po načinu izrade raščupano-počešljano. Za ovu frizuru potrebno je na prosušenu kosu nanijeti Code serum kako bi kosa bila podatnija za izradu frizure. Koristeći veliku oblu četku izradi se kosa prema van, zatim raspuše fenom cijela frizura i učvrsti lakom za kosu Code.

Anja je mlada hrvatska glumica koja je upisala Akademiju dramske umjetnosti odsjek glume 2008., a diplomirala 2013. Svoja prva iskustva i talent pokazuje na kazališnoj sceni te smo njen rad mogli vidjeti u predstavama HNK I konje ubijaju zar ne, CKT Don Juan, KNAP Nevjerojatan događaj, Mala scena Debela i Mala vještica. Anju je njezin glumački talent odveo na Film i TV gdje kroz različite uloge stječe nova iskustva za još veće izazove. Ova mlada karizmatična glumica vlasnica je bogate autobiografije, glumila je u kratkometražnim filmovima redatelja Gorana Devića Sin i redatelja Marka Majetskog Iz košmara. U poznatoj dramskoj seriji  Počivali u miru 2 redatelja Gioana Dukića utjelovila je lik Dine, mlade kamermanke a ove jeseni Anju ćemo gledati kroz lik novinarke Renate Savić u novoj dramskoj seriji na HRT-u Novine redatelja Dalibora Matanića.
 
Foto: PR
Objavljeno: 18.05.2016. u 12:34

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p